Universitatea Bucureşti, reacţii după SCANDALUL din Căminul PanduriUniversitatea Bucureşti revine cu o serie de precizări după scandalul iscat marţi în Căminul Panduri, acolo unde mai multe camere de la parterul clădirii ar urma să fie transformate în laboratoare ale Facultăţii de Chimie.

Caminul Panduri si Facultatea de Chimie
Căminul Panduri şi Facultatea de Chimie

"În urma unor informații apărute în presă referitoare la pretinsa evacuare a unor studenți din căminul Panduri, Universitatea din București dorește să facă următoarele precizări:

Universitatea din București nu a dispus evacuarea niciunui student din căminul Panduri, orice transfer al unui student din UB, dintr-un spațiu de cazare în alt spațiu de cazare, se face numai cu acordul scris al acestuia și cu respectarea gradului de comfort.

Disponibilizarea unor spații care ar putea fi utilizate în viitor pentru acoperirea nevoilor de dezvoltare instituțională, în condițiile în care în același amplasament se află în construcție o altă clădire a Universității din București, cu spații administrative și de învățământ, se va face în acord cu prevederile legale și în condițiile anterior precizate.

Universitatea din București dorește să sublinieze că nu există până în acest moment nicio decizie formală, asumată la nivelul conducerii, de relocare în căminul Panduri a Facultății de Chimie sau de depozitare a aparaturilor și substanțelor din cadrul laboratoarelor aparținând acestei facultăți. Ca urmare a intrării în reabilitare a clădirii "Azilul Elena Doamna", situată în complexul Panduri, se explorează transferarea Facultății de Chimie în alte spații, mutare care se va realiza în baza unei analize detaliate a tuturor variantelor locative existente la nivelul universității. Relocarea se va face cu respectarea prevederilor legale, fără a prejudicia în niciun fel studenții, activitatea didactică sau de cercetare desfășurată în universitate și numai cu aprobarea organismelor de conducere ale UB.

Universitatea din București dorește să își reafirme disponibilitatea de a oferi orice lămuriri referitoare la aspectele ce țin de desfășurarea activităților pe care le derulează", se arată într-un comunicat al Universităţii Bucureşti.

CITEŞTE ŞI STUDENŢII unui CĂMIN bucureştean ar putea fi MUTAŢI. Spaţiul, transformat în laboratoare de chimie

Aproximativ 25 de studenți ai Universității București, care locuiau în Căminul Panduri, sunt predispuşi să fie mutaţi de conducerea Facultăţii de Chimie, după ce aceasta ia în calcul ca şase camere de cămin să fie transformate în laboratoare de cercetare în care să fie mutate mai multe echipamente analitice, a declarat pentru b365.ro Mircea Sava, coordonatorul Departamentului de Comunicare al Universităţii Bucureşti.

Etichete: caminul panduri, Panduri, Universitatea Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h