Universitatea din Bucureşti s-a constituit parte civilă în dosarul MineriadeiUniversitatea din Bucureşti s-a constituit parte civilă în dosarul ''Mineriadei'', a declarat purtătorul de cuvânt al UB, Mirabela Amarandei.

Mineriada
Mineriada

"La începutul lunii aprilie, Universitate din Bucureşti a trimis o adresă către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv domnului procuror general al României, Augustin Lazăr, prin care s-a constituit parte civilă în dosarul 'Mineriadei' din 1990", a afirmat Amarandei.

Potrivit acesteia, este vorba despre un prejudiciu material, dar şi unul moral, în urma evenimentelor din iunie 1990.

"Pe de o parte, vorbim de prejudiciul material adus Universităţii din Bucureşti ca urmare a distrugerii spaţiilor universităţii - şi mă refer aici la Facultatea de Biologie, Facultatea de Litere, Facultatea de Geografie, Facultatea de Matematică, Facultatea de Istorie şi Facultatea de Drept. Nu în ultimul rând, distrugerile unor colecţii rare ale Facultăţii de Geologie. Mai mult decât atât, este vorba despre prejudiciul moral şi datoria morală pe care Universitatea din Bucureşti o are faţă de profesori, studenţi, cercetători, personalul administrativ, care, la acea vreme, au fost agresaţi, umiliţi de minerii care au pătruns în spaţiile universităţii ilegal în iunie 1990", a declarat purtătorul de cuvânt al UB.

Etichete: mineriada, mineriada 13 iunie, mineriada 1990, Universitatea Bucureşti

0/1 COMENTARII
Nume*
23 May 07:53
+0
VOTURI
-0
How could any of this be better stated? It coul'ndt.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE