Universităţile străine oferă românilor burse de până la 45.000 euro. VEZI OFERTELEZeci de universităţi de elită din străinătate îşi prezintă oferta educaţională în acest weekend în Capitală. Chiar dacă taxele de şcolarizare pot ajunge la 40.000 euro pe an, sute de elevi îşi doresc să studieze în astfel de instituţii. Asta pentru că, spun ei, învăţământul din România nu le oferă nicio oportunitate.

Burse pentru romani oferite de universitatile din strainatate
Burse pentru români oferite de universităţile din străinătate

Cele mai căutate destinaţii ale elevilor români sunt Marea Britanie, Danemarca Olanda şi Elveţia. Dacă în Marea Britanie taxele de şcolarizare sunt cuprinse între 7.000 şi 9.000 de lire, în Olanda sunt de aproximativ 2.000 de euro. Un an la o universitate din Elveţia poate costa chiar şi 40 de mii de euro, iar în Danamarca, învăţământul este gratuit.

7 universitati din top 50 mondial sunt prezente în acest week-end la RIUF, the Romanian International University Fair, cel mai mare târg internaţional de universităţi. La Bucuresti pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului, tinerii români pot discuta direct cu reprezentantii institutiilor din strainatate despre ce inseamna sa fii student la o facultate renumita, scrie realitatea.net.

Peste 70 de universităţi de pe 4 continente (Europa, SUA, Asia si Australia) îşi prezintă oferta educaţională cu taxele de scolarizare, posibilităţile de finanţare, programele disponibile şi procesul de aplicare. Oferta conţine mii de programe şi destinatii cu taxe de scolarizare zero sau burse de pana la 100% din taxa de scolarizare.

Printre universităţile prezente la Bucureşti: Harvard, Stanford, Cambridge, King’s College London, Hong Kong University of Science and Technology, University College London si Imperial College London. 2

4 din cele peste 70 de universitati şi institutii prezente la RIUF oferă burse, iar suma totală a acestora se ridică la peste 500.000 de euro. Bursele pornesc de la 1.000 de lire pe an (aproximativ 1.200 de euro) si pot ajunge chiar la peste 60.000 de dolari (aproximativ 45.000 de euro) pentru un program de MBA in Statele Unite. Lista completa a burselor accesibile la targ poate fi văzută aici.

Etichete: Bursa, Harvard, studenţi, Universitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h