Universităţile vor fi finanţate pe criterii de performanţe de anul viitorUniversităţile din România vor fi finanţate pe criterii de performanţă, începând de anul viitor, a anunțat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 

Universitatile vor fi finantate pe criterii de performante de anul viitor
Universităţile vor fi finanţate pe criterii de performanţe de anul viitor

Ministrul Educației a spus, vineri, că a emis un ordin de ministru privind finanţarea pe criterii de performanţă, însă, la solicitarea instituţiilor de învăţământ superior, aplicarea acestui ordin a fost amânată până anul viitor.

"Din punctul meu de vedere, am emis un ordin de ministru. Ulterior emiterii acestui ordin, la nivelul universităţilor româneşti, cu o majoritate covârşitoare, ni s-a solicitat -Ministerului - înţelegere pentru prorogarea pentru anul universitar viitor a finanţării pe baza acestor criterii. Argumentele care au stat la baza acestei solicitări au fost acelea că sunt necesare extrem de multe date şi mai ales universităţile mari au avut probleme cu modul de raportare a acestor date care definesc criteriile de performanţă pe baza cărora urmează a se face finanţarea", a explicat ministrul Educaţiei, potrivit Mediafax. 

Potrivit acestuia, metodologia de finanţare pe criterii de performanţă va fi mai întâi testată într-un proiect pilot, în acest an, şi apoi va fi aplicată de anul viitor.

"Am decis în cele din urmă să pilotăm această metodologie de finanţare pe criterii de performanţă la nivelul acestui an şi să o aplicăm de anul viitor. Insistăm pe lângă universităţile româneşti să facă eforturi pentru a completa bazele de date cu indicatorii solicitaţi, pe baza cărora definim performanţa universităţilor, pentru că mai devreme, cum ar fi putut să fie, sau mai târziu, însemnând mai târziu la anul, acest lucru va trebui să se întâmple în beneficiul calităţii învăţământului superior şi în beneficiul echităţii între universităţi, pentru a putea fi finanţate în funcţie de performanţa pe care au înregistrat-o", a spus Sorin Cîmpeanu.

Etichete: finantare, ministrul Educaţiei, performanță, Sorin Cîmpeanu, Universitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE