UNPR a rămas fără grup parlamentar în SenatGrupul UNPR din Senat s-a dizolvat, după ce 9 senatori au demisionat, iar 7 vor activa în grupul PSD.

UNPR a ramas fara grup parlamentar in Senat
UNPR a rămas fără grup parlamentar în Senat
Foto: observatorulph.ro

UNPR nu mai are grup parlamentar în Senat începând de luni, după ce 9senatori au demisionat, 2 rămânând independenţi, iar 7 urmând să activeze în grupul PSD. 

După demisiile din UNPR a primilor şase senatori, Augustin Mitu (PSD) a cerut plenului să constate că grupul UNPR nu mai există, informează mediafax.ro.

Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochiţoiu, a prezentat o adeziune la grup făcută de senatoarea Ruxandra Jipa, care a demisionat din partid la începutul lunii mai.

''Constatăm că numărul senatorilor membri ai unui grup parlamentar rezultat în alegeri este sub 7, situaţie în care vă supun atenţiei şi votului, urmând să constataţi că grupul UNPR nu mai are numărul de voturi necesar'', a spus preşedintele de şedinţă loan Chelaru.

Săptămâna trecută, PNL a anunţat că poartă discuţii cu UNPR pentru o colaborare în perspectiva alegerilor parlamentare din toamna anului 2016. Până acum au fost mai multe discuţii între conducerile celor două formaţiuni în cadrul cărora s-au discutat două variante de colaborare PNL – UNPR: fuziune sau alianţă. Potrivit unor surse neoficiale, condiţiile minimale puse în cadrul ambelor variante au fost 20 de locuri eligibile pentru uneperişti la alegerile din toamnă şi eliminarea tuturor celor cu probleme penale din rândurile UNPR.

Potrivit surselor citate, ambele condiţii ar fi fost deja agreate atât de PNL, cât şi de unii lideri ai UNPR. Inclusiv Gabriel Oprea ar fi de acord, au mai spus sursele consultate, el nedorind să mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar. Nici Şerban Mihăilescu nu îşi mai doreşte un nou mandat, mai spun uneperiştii care sunt pentru o colaborare cu PNL. 


Etichete: UNPR, unpr senat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE