UNPR, campionul migraţiei politice: Şi-a triplat numărul de parlamentari în trei aniÎn trei ani, UNPR, formaţiunea condusă de vicepremierul Gabriel Oprea, a atras cei mai mulți senatori și deputați, în urma migrației politice.

UNPR, campionul migratiei politice: Si-a triplat numarul de parlamentari in trei ani
UNPR, campionul migraţiei politice: Şi-a triplat numărul de parlamentari în trei ani
Foto: informatorulmoldovei.ro

UNPR a ajuns acum la 55 de parlamentari, asta după ce, în urma alegerilor, obținuse doar 15 mandate, 10 de deputaţi şi 5 de senatori. Majoritatea aleşilor care s-au alăturat formaţiunii, în ultimii trei ani, au venit de la PPDD, peste 20 la număr. De altfel, duminică, UNPR a fuzionat prin absorbţie cu PPDD. Atât PNL, cât şi PDL, au pierdut parlamentari în favoarea UNPR, formaţiunea reuşind să atragă şi un număr semnificativ de independenţi, informează Mediafax, citat de Realitatea.net.

Printre aleşii care au trecut la UNPR, în ultimii trei ani, se numără şi Floriana Jipa, fostă senatoare PPDD. Ea este cea care l-a dat cu mir pe Dan Şova înaintea votului din plen pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive solicitate de procurori.

Un alt senator care s-a alăturat PPDD este Ciprian Rogojan, fost membru al formaţiei Sistem, intrat în politică prin intermediul PDL şi care a ajuns să fie cunoscut drept un apropiat al Elenei Udrea. După o perioadă în PDL, acesta a urmat-o pe fostul ministru în PMP, pentru ca în final să ajungă în formaţiunea condusă de Gabriel Oprea.

UNPR a reuşit să atragă şi doi foşti miniştri: Radu Stroe, fost vicepreşedinte PNL şi ministru de Interne, şi Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor în guvernarea PDL.

În plus, 14 dintre cei 40 de parlamentari, care s-au alăturat UNPR, au activat în cel puţin două alte grupuri înainte de a se afilia Uniunii.

UNPR este partidul care a avut cel mai mult de câştigat de pe urma migraţiei politice, în timp ce PPDD a suferit cel mai tare, ajungându-se în situaţia ca grupul să fie dizolvat. Probleme au avut, însă, şi cei din PNL, cărora le-au plecat 52 de parlamentari, în timp ce doar 16 s-au alăturat grupului. La aceştia se adaugă şi cei 56 de senatori şi deputaţi care au intrat în PNL ca urmare a fuziunii cu PDL.

Şi din PSD au plecat 26 de aleşi, în timp ce doar 11 s-au alăturat grupului, de la alegerile din 2012 şi până în prezent.

Etichete: deputaţi, parlamentari, senatori, UNPR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE