Valeriu Steriu, ales președinte al UNPRDeputatul Valeriu Steriu a fost ales, sâmbătă, președinte al UNPR.

UPDATE:  Deputatul Valeriu Steriu a fost ales preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), sâmbătă, în cadrul Conferinţei Naţionale a partidului.

Valeriu Steriu a fost ales preşedinte al UNPR cu 339 voturi, în timp ce contracandidaţii săi, senatorii Iulian Cristache şi Ioan Iovescu, au obţinut 22 de voturi, respectiv 5 voturi, iar patru voturi au fost anulate. Scrutinul a fost secret şi s-a desfăşurat pe buletine de vot. Şi-au exercitat dreptul de vot 370 de membri ai UNPR din cei 401 membri ai Conferinţei Naţionale.

După demisia lui Gabriel Oprea din fruntea partidului, la 3 martie 2016, UNPR l-a desemnat președinte interimar pe secretarul general al formațiunii, Neculai Onțanu, informează agerpres.ro.

În scrisoarea de demisie, adresată membrilor partidului la 3 martie, Gabriel Oprea a precizat că opțiunea sa pentru viitorul președinte al UNPR este Valeriu Steriu, despre care a arătat că este "un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele și un lider cu potențial deosebit".

La rândul său, vicepreședintele UNPR, Șerban Mihăilescu, a anunțat, la 7 martie, că senatorul Valeriu Steriu va avea susținerea majorității delegaților la Conferința Națională a UNPR pentru a deveni președinte al partidului. Șerban Mihăilescu a adăugat că orice altă candidatură va fi analizată și acceptată, însă nu va avea sprijinul membrilor UNPR.

Cu toate acestea, până la 25 martie 2016, Valeriu Steriu nu și-a anunțat oficial candidatura. La 11 martie 2016, senatorul a declarat, în contextul unei vizite de campanie la Bistrița, că "analizează susținerea colegilor" și că UNPR e partidul pe care ar dori să îl conducă.

În schimb, cel care și-a anunțat oficial candidatura, la 8 martie 2016, a fost secretarul grupului UNPR, senatorul Ioan Iovescu, care a declarat că intenționează să schimbe denumirea partidului în Alianța Creștină de Centru (ACC) și să reformeze formațiunea politică. Senatorul Ioan Iovescu a mai susținut, la 8 martie, că i-a sugerat fostului președinte al partidului Gabriel Oprea încă de anul trecut să renunțe la conducerea UNPR.

Ioan Iovescu a adăugat că denumirea și sigla UNPR nu reflectă trecutul partidului, care ar trebui recunoscut și a subliniat că își dorește să primeze "valoarea creștină". "Eu n-aș vrea să fac parte dintr-un partid în care nu este recunoscută valoarea creștină", a mai precizat Ioan Iovescu.

Etichete: alegeri UNPR, gabriel oprea, UNPR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE