Restaurantele închise de ANAF în weekend ripostează: O măsură eronată și exageratăDirecția Generală Antifraudă Fiscală a închis, în weekend, primele restaurante și baruri, ca urmare a Ordonanței de Urgență emise de Guvern în luna decembrie. Pentru prima dată, chiar dacă patronii localurilor contestă măsura în instanță, localurile respective rămân închise, până la finalizarea cazului. Între restaurantele închise de ANAF se numără și White Horse, La Belle Epoque și La Farine, din București. Măsura ar fi una eronată, explică, însă, reprezentanții localulurilor, pe pagina de Facebook. 

Localurile a căror activitate a fost suspendată de ANAF sunt: La Belle Epoque, White Horse - Dorobanți, Fattoria - Herăstrău, Harem, PHII 16 Lounge, La Farine, Restaurant Complex Herăstrău, Restaurant Argentine, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan), Restaurant Casa Dragonului şi Dristor Kebap Mall Vitan. A fost suspendată, de asemenea, activitatea casei de schimb Dristor Exchange din Mall Vitan. -

Conform comunicatului remis redacției B365.ro de ANAF, "Inspectorii ANAF au dispus suspendarea activității a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni, amenzi în valoare totală de 899.500 lei şi confiscări de numerar în cuantum total de 95.901 lei, 27.000 euro şi 3.200 dolari SUA."

Iată ce scriu reprezentanții restaurantului La Farine, despre închiderea localului: "În urma unui control ANAF format dintr-o echipa tanara de domnisoare foarte aranjate si un domn careia ii pasa doar sa isi indeplineasca planul de amenzi, bistro-ul La Farine a fost declarat suspendat si incadrat abuziv la neemitere de bonuri fiscale desi pentru suma de 470 lei gasita in plus in casa exista acte doveditoare ca au fost inregistrati pe casa de marcat in ziua precedenta. Pentru neinregistrearea lor ca fiind folositi cu titlu de bani mici pentru rest in ziua de 15 martie incadrarea era diferita, si nu se aplicau amenzile maxime si suspendarea activitatii pentru 30 de zile. Am depus contestatie care cu siguranta ne va solutiona favorabil acest exces de zel al autoritatilor fata de agentii comerciali care chiar nu fac frauda. Am fost pusi sa dam gauri in usa ca sa isi instaleze sigiliul ceea ce am refuzat.
Asa se fac lucrurile in Romania, noi care aducem bani la buget si cream locuri de munca nu putem primi nici un fel de intelegere.
Va asteptam cat de curand sa ne simtim la fel de bine!"

Conform reprezentanților Pub-ului White Horse, măsura este eronată, deoarece banii găsiți în casă ce nu își aveau justificare în bon fiscal reprezentau, de fapt, bacșișurile chelnerilor și ai barmanilor, nu bani încasați: "Dragi clienti,
In urma unui control ANAF, desfasurat in seara de sambata, 14 martie, orele 23.00, restaurantul White Horse a fost inchis pentru 30 de zile si amendat cu suma de 10.000 lei din urmatoarele considerente:
- la numararea banilor, de catre inspectorii ANAF, s-a gasit o diferenta numerar, in plus de 185 lei in comparatie cu Raportul X Fiscal de Incasari. Aceasta diferenta reprezinta tipsul celor 4 ospatari si un barman din ziua respectiva.
Avand in vedere acestea, consideram ca inchiderea locatiei pentru 30 de zile, pe motiv de frauda fiscala si ne-emitere de bonuri fiscale este complet eronata si exagerata.
Ne cerem scuze clientilor, furnizorilor si tututor colaboratorilor pentru disconfortul creat si speram sa depasim aceasta situatie neplacuta cat mai curand.
Va multumim pentru intelegere si va asteptam cu acelasi drag incepand cu 16 aprilie!"

Reprezentanții ANAF au declarat că bacșișul nu este inclus drept o categorie de încasare, așa încât pentru orice ban din casă trebuia să existe un bon fiscal emis. 

Un mesaj asemănător eswte transmis și pe pagina de Facebook a localului La Belle Epoque, cu patronat comun cu White Horse: "In urma unui control ANAF, desfasurat in seara de sambata, 14 martie, orele 23.00, restaurantul La Belle Epoque a fost inchis pentru 30 de zile si amendat cu suma de 10.000 lei din urmatoarele considerente:
- nerespectarea unei proceduri administrativ-contabile (completare dispozitie de plata predare monetar) prin care se certifica faptul ca, la sfarsitul programului s-au predat banii incasati, de catre ospatari caseriei centrale.
Avand in vedere acestea, consideram ca inchiderea locatiei pentru 30 de zile, pe motiv de frauda fiscala si ne-emitere de bonuri fiscale este complet eronata si exagerata.
Ne cerem scuze clientilor, furnizorilor si tututor colaboratorilor pentru disconfortul creat si speram sa depasim aceasta situatie neplacuta cat mai curand.
Va multumim pentru intelegere si va asteptam cu acelasi drag incepand cu 16 aprilie!"

Etichete: amendă, ANAF, închis, local, realitatea

0/8 COMENTARII
Costel
19 mar 18:29
+0
VOTURI
-0
Foarte corect...există lege care prevede acest lucru? Să se aplice! Eu și pentru 10 RON nefiscalizați le închideam șandramaua. Gata cu bulangereala și cu "las-o așa că merge" specifice balcanicilor
ion din balon
19 mar 13:04
+0
VOTURI
-0
Evaziune de milioane de euro in afacerea videochat, cercetare in libertate si afacerea merge in continuare cum s-a stabilit...prejudicii nerecuperate de zeci si sute de milioane de euro din deciziile instantelor, 2-3 ani de parnaie pe hartie, 1an-1an jumate practic, liber la cheltuit furaciunile!100ron in plus in casa, 30 de zile inchis, control garda la care trebuie sa dai spaga ca sa vina, fiindca doar controlul garzii poate fi contestat in instanta, nu si aburelile antifrauda! NU MAI PLATITI TAXE si se vor ruga de voi in genunchi!
Cris
19 mar 07:58
+0
VOTURI
-0
Romanul a fost toata viata lui, bulangiu si-a urat si si-a invidiat semenii din toti ranunchii. "Lasa-i sa se chinuie si ei, ca si noi am fost fututzi in cour la timpul nostru!". Cel mai bine s-a vazut asta in Italia, Spania sau alte locuri in care romanii s-au adunat mai multi la un loc sa spele batrani la cour sau mai stiu eu ce.... Acu, in tara, pe toti ii framanta acelasi lucru, ca Garda sa intre musai la toata lumea daca tot pleaca in control, sa dea amenzi la toti...
Cris
18 mar 23:50
+0
VOTURI
-0
@Vlad

Asta e solidaritate tipic romaneasca in iobagie, ce spui tu. Daca mie mi-o trage, alorlalti de ce sa nu le-o traga? Sa fim cu totii foututi in kour ca caini!
vlad
18 mar 20:56
+0
VOTURI
-0
Da, nu pare normal.... dar asta este legea? Da. Toti managerilor restaurantelor astea sigur o cunosteau, de ce nu s-au adaptat??? Sincer, pe mine la firma mea nu ma iarta niciun control de absolut nimic. Da, nu e normal, legea trebuie poate adaptata.... dar apana atunci, ei au facut ceva ilegal. Sa-si asume.
Cris
18 mar 16:18
+0
VOTURI
-0
E gainarie curata sa intri intr-o carciuma, sa gasesti 100 de lei in plus in sertar, lasati de oameni la masa, si sa te apuci sa inchizi localul.

Din pacate atat noul Cod Fiscal (varianta infractorului de Valcov) cat si astfel de controale de kkt au ca obiectiv cocosarea iobagilor si nicidecum eradicarea marii evaziuni fiscale din Romania.

Ganditi-va numai ca alde Cocos, transportau miloane de euro cu sacosa de plastic prin oras... iar astia se kka pe ei pentru niste maruntis gasit in sertar intr-o carciuma....

Vai de sulla sully noastre, ce tara de kkt avem...
caine
18 mar 16:10
+0
VOTURI
-0
BAI marius,la nivel national cate sandramale ce vand fara bon fiscal sunt? pai ce vorbesti aici?
marius
18 mar 14:35
+0
VOTURI
-0
asta-i tara lui papura voda , inspectori cu salarii de zeci de mii lei/luna verifica gainarii de 100-200 lei , iar marile prejudicii descoperite si stabilite de instante raman in posesia rechinilor.rusine antifrauda, lasati buticurile si magazinele mici de la tara sa traiasca si ocupatie de adevarata frauda.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE