URAC vrea să construiască tramvaie cu 320 de locuri şi internet wireless pentru călătoriUzina de Reparaţii "Atelierele Centrale" (URAC), din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, vrea să construiască tramvaie mai mari, care să ofere şi internet wireless pentru călători. Propunerea a fost înaintată deja Primăriei Capitalei.

În Capitală circulă zilnic 280 de tramvaie. Unele au fost construite acum 40 de ani, iar cele mai multe au o vechime de peste 20 de ani. La URAC sunt aduse zilnic tramvaie pentru a fi reparate. Unele sunt scoase din circulaţie şi aduse aici pentru că au nevoie de intervenţii minore, altele sunt refăcute aproape în totalitate.

Cei de la URAC au şi o propunere de tramvai pe care au prezentat-o primăriei. "Este un model Bucur LF (low floor), cu o capacitate de 320 de locuri (modelele vechi au 230 de locuri - n.r.), cu 80% podea coborâtă, 4 uşi la nivelul peronului şi cu 5 tronsoane. Va avea şi internet wireless pentru călători", a declarat ing. Gheorghe Cazan, directorul URAC. Dacă Municipalitatea le va da bani, angajaţii uzinei se vor apuca de lucru, iar până la sfârşitul anului ar putea apărea acest tramvai pe străzi.

Unul dintre cei mai vechi angajaţi ai uzinei a lucrat cu inventatorul Justin Capră

Zeci de oameni lucrează la URAC să le modernizeze, iar Victor Nelea este unul dintre cei mai bătrâni reparatori de tramvaie, potrivit libertatea.ro. Maistrul Victor Nelea (57 de ani) a venit la URAC pe când era încă elev. Acesta s-a angajat direct din şcoala profesională. "Când am venit eu la uzină, am avut ocazia să lucrez cu inventatorul Justin Capră. El voia să facă aici automobile electrice, dar ideea nu s-a mai concretizat. Oricum, am avut foarte multe de învăţat de la el", spune Victor Nelea. În tinereţe a confecţionat vagoane, apoi a trecut la reparaţii caroserii, iar acum lucrează la montaj. Peste 200 de tramvaie i-au trecut prin mână. Când le vede pe stradă, doar uitându-se la indicativ ştie pe dinafară ce "bubă" a avut fiecare. Anul trecut, spre exemplu, Victor Nelea şi colegii săi de la URAC au modernizat 24 de tramvaie, modificarea principală fiind aceea că au coborât podeaua, ca să fie accesibilă persoanelor cu dizabilităţi.

Etichete: călători, internet, RATB, tramvaie, tramvaie noi, tramvaie noi ratb, tramvaie RATB, uzină, wireless

0/4 COMENTARII
ggg
26 ian 17:50
+0
VOTURI
-0
pe linia lui 41 ar trebui sa circule dimineatza tramvaie fara scaune si cu mai multe usi ca sa maximizeze incarcarea ....
Bai Boss
26 ian 16:17
+0
VOTURI
-0
Bai Bo$$, daca tot vrei sa faci reclama, de ce nu spui si firma care-ti ofera "internet la 25ron nelimitat si wifi gratis oriunde te duci"?

PS. Am pastrat citatul, ca n-am inteles cum vine treaba cu "25 ron nelimitat" si "wifi gratis oriunde"... Dar nah, la Bo$$i se poate.
Vlad Boss
26 ian 13:29
+0
VOTURI
-0
Bai Bo$$ daca nu ai iesit pana acum din RO habar nu ai cum e afara. Afara platesti pentru fiecare mega de wifi prietene. NU E MOCA ca la Romania! Asa ca zi merci ca ai parte de internet la 25ron nelimitat si wifi gratis oriunde te duci
vlad
26 ian 11:41
+0
VOTURI
-0
WOW, WIRELESS, SERIOS??? Incredibil, ce realizare tehnologica :P.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE