Uraganul Matthew a făcut RAVAGII: 1000 de morţi în Haiti şi 17 în Statele UniteHaiti a început să îşi îngroape o parte dintre morţi în gropi comune după uraganul Matthew, a anunţat duminică un oficial guvernamental, în timp ce holera se extinde în sud-vestul devastat de furtună, iar bilanţul morţilor a crescut la 1.000.

Uraganul Matthew a facut RAVAGII
Uraganul Matthew a făcut RAVAGII

Bilanţul oficial transmis de Agenţia pentru Protecţie Civilă este de 336 de morţi – un număr mult mai mic decât cel real, pentru că oficialii trebuie să meargă în fiecare sat pentru a confirma numărul deceselor

În localitatea Jeremie, autoritățile sunt nevoite să îngroape morții în gropi comune, deoarece cadavrele începeau să se descompună.

În Haiti există pericolul iminent al înmulţirii cazurilor de holeră, astfel că prioritatea Guvernului este să trimită apă, mâncare şi medicamente miilor de oameni refugiaţi în adăposturi.

Holera provoacă diaree puternică şi poate duce la deces în câteva ore, dacă nu este tratată. Se transmite prin apa contaminată şi are o perioadă scurtă de incubare, ceea ce duce la epidemii masive în scurt timp.

Uraganul Matthew a ucis 17 persoane și în patru state americane: 7 in Carolina de Nord, 5 in Florida, 3 in Georgia și alți 3 în Carolina de Sud.

Etichete: Haiti, Matthew, Uraganul Matthew

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE