Urmărire ca în filme, în Capitală: Hoţi din autoturisme, prinşi cu focuri de armăDoi hoţi din autoturisme au fost prinşi de poliţiştii bucureşteni cu focuri de armă.

Urmarire ca in filme, in Capitala: Hoti din autoturisme, prinsi cu focuri de arma
Urmărire ca în filme, în Capitală: Hoţi din autoturisme, prinşi cu focuri de armă
Foto: realitatea.net

Vineri, poliţiştii bucureşteni au prins în flagrant doi bărbaţi cu vârste de 27, respectiv 35 de ani, care au sustras bunuri din interiorul unui autoturism parcat pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei. Pentru prinderea acestora s-a folosit armamentul din dotare, executându-se două focuri de avertisment în plan vertical, după efectuarea somaţiilor legale. Din fericire, după focurile de armă trase de poliţişti nu au rezultat victime sau pagube materiale.

"În perioada septembrie – octombrie 2015, judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 4, au documentat activitatea unor persoane cu preocupări pe linia comiterii infracțiunilor de furt din autoturisme prin înţeparea roţii sau prin spargerea geamului portierei.

În dimineaţa de 23 octombrie a.c., cei doi bărbaţi au fost observaţi în timp ce se deplasau pe străzile din sectorul 4, iar după ce au verificat zona, au parcat autoturismul cu care se deplasau, pe Şoseaua Olteniţei.

Imediat, unul dintre aceştia s-a apropiat de un autoturism parcat în apropiere şi a spart geamul portierei dreapta faţă, reuşind astfel să sustragă din interior, o geantă, în timp ce al doilea bărbat asigura zona pentru a nu fi surprinşi.

În acel moment, poliţiştii au acţionat, blocând calea autoturismului cu care cei în cauză se deplasau, pentru a nu putea părăsi zona, totodată fiind somați să se oprească și să se supună somațiilor legale.

Întrucât cei doi au încercat să forţeze blocajul şi să işi asigure scăparea, unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare, executând două focuri de avertisment în plan vertical, după efectuarea somaţiilor legale.

Astfel, cei în cauză a fost prinşi şi conduşi la sediul Poliţiei Sectorului 4.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei, estimat la suma de 6.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei doi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro de Poliţia Capitalei.

Etichete: focuri de armă, urmărire ca în filme

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE