Urmează trei zile de caniculă. SFATURILE MEDICILORMeteorologii au emis o atenționare de caniculă pentru zilele de sâmbătă, duminică și luni. Temperaturile maxime vor urca până la 37 de grade.

CANICULA in Bucuresti. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE (6-8 IULIE 2015)
CANICULĂ în Bucureşti. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE (6-8 IULIE 2015)

În zilele de 13, 14 şi 15 iunie (sâmbătă, duminică şi luni) vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară la început în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul şi în estul ţării. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35...36 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort temperatura-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, anunță meteorologii.

Medicii recomandă ca în această perioadă să ne hidratăm corespunzător și să evităm băuturile cu cofeină şi cele alcoolice, inclusiv berea - care răcoreşte pe moment, apoi moleşeşte.

"Să ne hidratăm corect, pe de o parte cu lichide - apă minerală, apă plată, sucuri naturale neîndulcite -, iar pe de altă parte o hidratarea foarte bună poate fi asigurată de iaurt şi de legumele şi fructele proaspete, cu conţinut mare de apă. În schimb, trebuie să fie evitate băuturile cu conţinut ridicat în cofeină şi băuturile acoolice, inclusiv berea. Berea răcoreşte pe moment, dar ulterior omul se moleşeşte şi poate cădea în stradă", a precizat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu, potrivit ZF. 

Medicul mai recomandă ca în zilele canciulare să fie evitate plimbările prin soare în intervalul 10.00 - 17.00.

"În intervalul 10.00 - 17.00 să stăm în camere ventilate, bine aerisite. Efortul fizic ar trebui oprit în acest interval. Dacă, totuşi, este musai să umblăm prin soare, atunci trebuie să ne îmbrăcăm cu haine din bumbac, in sau mătase naturală, de culoare deschisă, haine ample, vaporoase, care să împiedice încălzirea", a mai spus Alis Grasu.

De asemenea, capul trebuie să fie acoperit. Totodată se recomandă, înainte de a pleca de acasă, aplicarea unei creme cu factor de protecţie ridicat pe faţă, braţe şi picioare.

Etichete: caniculă, medic, meteo, sfaturi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h