USB și-a lansat candidații pentru Bucureşti. Nicuşor Dan: "Munteanu nu e un personaj consistent"ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) și-a lansat joi candidații pentru funcția de primar de sector - Clotilde Armand (sectorul 1), Antoaneta Bugner (sectorul 2), Roxana Wring (sectorul 3), Dumitru Dobrev (sectorul 4), Florin Grigorescu (sectorul 5) și Mihai Daneș (sectorul 6).

Nicusor Dan
Nicușor Dan

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. "Vă aducem în față niște oameni care sunt competenți în meseria lor. Oricare dintre ei ar putea să profeseze în lumea asta, e o alegere că au ales să trăiască în România și un pas înainte pe care ei îl fac, o asumare de a veni în numele unei mari categorii de oameni, să rezolve problemele societății", a afirmat candidatul USB pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, potrivit Agerpres.

El a adăugat că își propune rezolvarea a trei probleme importante pentru București — transportul, încălzirea termică și activitatea culturală.

"Vrem să aducem administrația publică acolo unde ea trebuie să fie. Aducem experiența managerială a tuturor oamenilor pe care îi vedeți în spate, să facă din administrația publică un mecanism de gestiune a banilor cetățenilor și un mecanism de rezolvare profesionistă a problemelor pe care cetățenii le au. Apoi venim cu soluții concrete la marile probleme pe care le are orașul, în care spunem cât costă și în cât timp pot să fie făcute: la problema traficului și în general a transportului, la marea problemă a încălzirii termice, la ce înseamnă ansamblul de spații verzi, la tot ce înseamnă activitatea culturală, de recreere a cetățenilor. Venim cu o soluție concretă la problema educației", a declarat Nicușor Dan.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Întrebat cum va reuși, dacă va ajunge primar general, să-și transpună în practică programul de dezvoltare fără susținere politică din partea Consiliului General, acesta a răspuns că edilul șef al Capitalei poate să vină în fața consilierilor cu proiecte, iar dacă acestea nu vor fi votate atunci banii vor rămâne "la buget".

"Primarul general, dacă este un primar care dorește și are viziune pentru oraș, — ceea ce nu s-a întâmplat până acum—, poate să vină în fața Consiliului General cu un număr de proiecte: 'Le votați sau banii rămân la buget'. Consilierii nu pot să vină cu proiecte paralele. Se crede că raportul de putere este Consiliul General 90% — primarul general 10%. În opinia mea, raportul de putere este primarul general 80% — Consiliul General 20%", a punctat Nicușor Dan.

Cât privește sursele de finanțare pentru campania sa electorală, Nicușor Dan a spus că banii provin din "donații mari și mici" și că se așteaptă să primească aproximativ 100.000 de euro, menționând că s-a întâlnit și cu oameni de afaceri, iar câțiva dintre aceștia i-au dat bani.

"Conform Codului Civil, am mers la notariat și am semnat un contract autentic în fața notarului. Unul din lucrurile scrise în toate aceste contracte este că donatorul nu are niciun fel de pretenție de ordin politic pentru activitatea noastră", a adăugat reprezentantul USB.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Întrebat cum comentează candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, din partea PNL, Nicușor Dan a răspuns: "Domnul Munteanu nu mi se pare un personaj consistent". 

De asemenea, acesta a afirmat că audierea la DNA a copreședintelui PNL Vasile Blaga, precum și a primarului sectorului 3, social-democratul Robert Negoiță, arată "încă o dată" cât de generalizată este corupția din partidele mari, el subliniind că bucureștenii au nevoie de primari "curați, competenți, care s-au implicat în rezolvarea problemelor orașului".

"Am ajuns la 6 din 7 primari ai Bucureștiului cu probleme de corupție. Primarul sectorului 3 a fost chemat astăzi la DNA. Tot astăzi a fost chemat și copreședintele PNL, Vasile Blaga. Iar săptămâna trecută a fost chemat Ludovic Orban, cel care era atunci candidatul PNL la Primăria Generală. Toate aceste anchete ne arată cât de generalizată este corupția din partidele mari. Bucureștiul trebuie curățat de această corupție generalizată. Bucureștiul trebuie salvat de politicieni", precizează Nicușor Dan, într-un comunicat de presă.

El susține că Bucureștiul are nevoie de un primar care să vină din mijlocul societății, nu din rândul partidelor politice.

"Avem nevoie de altfel de oameni la Primăria Generală, în primăriile de sector și în consiliile locale. Avem nevoie de oameni curați, competenți, care s-au implicat în rezolvarea problemelor orașului. Avem nevoie de oameni decenți, care să vină cu soluții, nu cu lozinci. Nu putem înlocui corupția și incompetența cu demagogia", mai spune el.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, candidati usb, candidati USB primarii sector, nicuşor dan, USB

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE