USB şi USR fuzionează duminică. Noua formaţiune politică se va numi Uniunea Salvaţi RomâniaUniunea Salvaţi Bucureştiul şi nou-înfiinţata Uniunea Salvaţi România organizează duminică congresul de fuziune, eveniment ce se desfăşoară cu uşile închise. Noul partid urmează să se numească Uniunea Salvaţi România, formaţiune politică cu care Nicuşor Dan va candida la alegerile parlamentare.

Nicusor Dan si Clotilde Armand
Nicuşor Dan şi Clotilde Armand

Nicuşor Dan a anunţat pe 28 iulie că Uniunea Salvaţi România a fost înregistrată în registrul partidelor politice şi că urmează să fuzioneze, prin absorbţie, cu Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), pentru a nu pierde mandatele de consilieri câştigate la alegerile locale.

Mai mult, noua formaţiune politică USR va intra în cursa pentru alegerile parlamentare din această toamnă.

Preşedintele USB preciza atunci că este foarte posibil ca actuala structură de conducere a USB să conducă şi USR.

"E foarte posibil să fie un congres pur formal, în care doar să decidem această fuziune, dar, fiind un congres, fiecare poate să spună orice şi să propună orice, inclusiv organe de conducere", a menţionat atunci Nicuor Dan.

La rândul său, Clotilde Armand, vicepreşedinte USB, a arătat că în organizarea filialelor judeţene vor fi urmărite două principii.

"Ne bazăm pe două principii majore. Primul este integritatea - avem un cod etic care este baza de selecţie a primului nucleu de oameni. Al doilea principiu - autonomia filialelor. Noi nu credem într-un sistem unde în Bucureşti se hotărăşte, unde noi avem adevărul şi restul trebuie să asculte. Cetăţenii trebuie implicaţi, local se ştie ce este bine pentru comunităţile locale", a afirmat Armand, consilier local la Sectorul 1.

Etichete: Clotilde Armand, nicuşor dan, uniunea salvati romania, USB, usr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE