USR lansează primul index dedicat actelor normative adoptate de administraţia publică localăUniunea Salvaţi România (USR) anunţă lansarea primului index normativ local din România, care conţine, într-un format accesibil, documente oficiale relevante emise de autorităţile administraţiei publice locale.

Primaria Capitalei
Primăria Capitalei

Acesta se găseşte pe hcl.usr.ro, iar principalul său avantaj este acela că permite realizarea de căutări după cuvinte cheie atât în titlul, cât şi în conţinutul hotărârilor, al dispoziţiilor de primar şi al proceselor verbale încheiate la nivelul primăriilor şi al consiliilor locale sau municipale, informează USR, prin intermediul unui comunicat.

Conform aceleiaşi surse, majoritatea autorităţilor administraţiei locale publică actele normative locale în format PDF scanat, "ceea ce face imposibilă indexarea lor în motoarele de căutare". Voluntarii USR au realizat un sistem prin care documentele oficiale sunt descărcate de pe site-urile primăriilor, apoi transformate din format pdf în format text, cu ajutorului unui software OCR, apoi sunt încărcate pe site şi indexate folosind un motor de căutare local.

"Încă de când am ajuns în Consiliul General am spus că cel mai mare obstacol în calea transparenţei la Primăria Capitalei este maniera în care sunt gestionate documentele oficiale. Chiar şi atunci când sunt puse pe site, acestea sunt încărcate într-un format care nu îţi dă posibilitatea să lucrezi efectiv cu documentele respective. Bugetul, de exemplu, vine într-un format în care nu poţi verifica dacă s-au strecurat erori în tabele, nu poţi să mergi automat la o anumită secţiune, nu poţi să cauţi un anumit capitol bugetar sau o instituţie. Pur şi simplu, formatul în care ne sunt transmise aceste informaţii face extrem de dificilă depistarea erorilor sau a portiţelor lăsate intenţionat de către decidenţi", a declarat preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring.

În prezent, pe hcl.usr.ro sunt încărcate documente emise de autorităţile publice locale din Bucureşti (municipalitate şi sectoare), Iaşi şi Constanţa, urmând ca ulterior să fie analizată oportunitatea extinderii şi pentru alte primării.

"În mod normal, acest index şi facilitatea de căutare ar fi trebuit să fie oferite din oficiu pe paginile primăriilor. Pentru că acest lucru nu se întâmplă, ne-am gândit să-i ajutăm pe cetăţeni şi să le punem noi la dispoziţie un astfel de instrument", a declarat Ştefan Cioc, responsabil de proiect hcl.usr.ro.

USR menţionează că acesta este cel de-al doilea instrument pe care îl pune la dispoziţia cetăţenilor pentru transparentizarea activităţii primăriilor. Primul astfel de instrument este transparenta.usr.ro, pagină care prezintă grafic datele oficiale aferente execuţiei bugetare (venituri şi cheltuieli) pentru primăriile din România.

Etichete: acte normative, administratia locala, index, usr

0/1 COMENTARII
Angga
20 feb 13:21
+0
VOTURI
-0
Buna tuturor,

Sunt creditor privat, ofer credite la 2%, aceasta este o companie legitima cu onoare și diferență suntem gata să vă ajutăm în orice problemă financiară că suntem noi oferim tot felul de împrumut, deci dacă sunteți interesat de acest lucru oferta de împrumut cu amabilitate contactați-ne pe adresa de email: (anggadiman1@gmail.com)

Furnizați, de asemenea, detaliile următoare pentru a putea continua împrumutul imediat.

Nume:
Suma necesară:
Durată:
țară:
Scopul împrumutului:
Venit lunar:
Numar de telefon:

Contactați-ne cu detaliile de mai sus pe adresa noastră de email: anggadiman1@gmail.com

Vă privește cu toții.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE