Vaccinuri retrase de Ministerul Sănătăţii, după ce 53 de elevi au ajuns la spitalDupă ce, miercuri, 9 copii din Curtea de Argeş au ajuns la spital cu stări de vomă şi vărsături, joi, încă o fetiţă a fost internată la Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş, tot după ce a fost imunizată.

Vaccinuri retrase de Ministerul Sanatatii, dupa ce 53 de elevi au ajuns la spital
Vaccinuri retrase de Ministerul Sănătăţii, după ce 53 de elevi au ajuns la spital

Iniţial, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au declarat că a fost vorba de o „reacţie emoţională“ , iar campania de vaccinare a continuat cu încă o victimă la nivel de judeţ.

„În urma analizei s-a constatat că au fost înregistrate un număr de 53 posibile reacţii adverse post- vaccinare (RAPI) în 5 judete. Din aceste 53 cazuri, un numar de 41 cazuri au fost vaccinate cu 2 loturi de vaccin achiziţionate in anii 2013 si 2014. Toate posibilele cazuri de RAPI se afla in investigare“, se arată într-un comunicat remis, joi, presei de Ministerul Sănătăţii.

Astfel, „pentru a se exclude problemele de calitate ale produsului vaccinal“, Ministerul Sănătăţii a decis oprirea celor două loturi identificate de la utilizare pâna la momentul căd vor fi gata rezultatele analizei de calitate care efectuată de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, scrie adevarul.ro.

 

Etichete: Ministerul Sănătăţii, reactii adverse, vaccin

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h