Valentin Mircea: Instituţiile au note maxime la umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele la cutremurŞeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat pe Facebook modul în care s-au comportant instituţiile statului din punctul de vedere al comunicării în cazul cutremurului de sâmbătă noaptea, afirmând că nu şi-au făcut treaba corespunzător.

Valentin Mircea
Valentin Mircea

"Concluzia preliminară: instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media şi mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informaţie elementară despre cutremur şi nu au liniştit oamenii", a scris oficialul guvernamental, la scurt timp după producerea cutremurului.

Valentin Mircea spune că televiziunile au continuat apoi cu "bazaconii" în timpul zilei, fără să ofere informaţii relevante despre cutremur. "Televiziunile aşa-zise de ştiri trăiesc din teamă şi cultivă şi propagă teamă, exact ca dictaturile de oriunde din lumea asta", continuă el, adăugând că mass-media are obligaţia de a informa populaţia, mai ales în situaţii de urgenţă.

Şeful Corpului de Control mai spune că, având în vedere că s-a informat exclusiv de pe Facebook cu privire la cutremur şi de la centre de geofizică din străinătate, ca cere cablistului său să elimine din pachetul de bază "televiziunile care nu îşi fac treaba şi care nu oferă nimic".

"Este dreptul meu şi dacă va fi nevoie voi contesta chiar articolul din Legea audiovizualului care impune obligaţia de "must-carry" şi care incalcă, în loc să garanteze dreptul meu constituţional la informare", mai spune el.

Într-o altă postare pe această temă, Valentin Mircea spune că, dacă acest cutremur ar fi fost un exerciţiu privind pregătirea pentru un mare cutremur, "acesta tocmai a eşuat" în privinţa informării publicului şi a coordonării rapide a reacţiei.

Etichete: corp control premier, cutremur, cutremur România, Guvern, Valentin Mircea

0/1 COMENTARII
Gheorghe
25 sep 15:00
+0
VOTURI
-0
Aici ar cam avea dreptate omul asta cu papion, care habar n-am cine e...
S-au inventat cutiutele acelea pe care ti le bag ape gat orice cablist, cu explicatii penibile de televiziune digitala si alte rahaturi. Nu ma intereseaza explicatiile alea. Eu vreau doar sa spun ca prin acele cutiute, STB-uri cum le zic ei, se pot livra doar anumite programe. Ce vrea fiecare.
Si atunci de ce cablistii nu-si pun un pret pe fiecare program, de exemplu 1 leu, iar clientii sa-si aleaga doar acele programe pe care doresc sa le urmareasca si gata? Platesc acel leu de atatea ori cate programe doresc si s-a rezolvat problema. Ce-i aia "must carry"?
Si sa nu-mi spuneti ca am telecomanda si pot schimba canalul. Eu platesc pentru acele programe, fie ca vreau, fie ca nu. De ce sa platesc pentru un anume program daca nu-l urmaresc? Intrebare de competenta OPC, dar aia dorm in izmene...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE