VALENTINE'S DAY: Topul celor mai romantice recorduri din lumeVALENTINE'S DAY. Cel mai mare mozaic din batoane de ciocolată şi cel mai lung sărut se numără printre cele mai romantice recorduri din lume, conform unui clasament realizat de The Guinness World Records, cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, sărbătorită anual pe 14 februarie.

VALENTINE'S DAY: Topul celor mai romantice recorduri din lume
VALENTINE'S DAY: Topul celor mai romantice recorduri din lume
Foto: puterea.ro

VALENTINE'S DAY.  Flori, bomboane de ciocolată şi ursuleţi de pluş - toate acestea se numără printre simbolurile universale ale Zilei Îndrăgostiţilor, spun reprezentanţii The Guinness World Records, care au publicat recent, pe site-ul oficial al organizaţiei, un top 10 al celor mai romantice recorduri ale lumii.

1. Cea mai mare nuntă subacvatică

A avut loc cu ajutorul a 303 scafandri, care au participat la ceremonia de căsătorie a polonezilor Ewa Staronska şi Pawel Burkowski, în cadrul unui eveniment organizat la Koparki Diving Base, Jaworzno, Polonia, pe 27 august 2011.

2. Cele mai multe cupluri care se îmbrăţişează în acelaşi timp, în locuri diferite

Pe 7 februarie 2015, 5.758 de cupluri s-au îmbrăţişat în acelaşi timp, pe parcursul unui eveniment organizat în China, în 15 locuri diferite din această ţară.

3. Cel mai mare mozaic din batoane de ciocolată

Această structură din batoane de ciocolată a fost realizată în aeroportul din Zurich, Elveţia, în 2011, de Valentine's Day, şi a avut 18,35 de metri pătraţi. Mozaicul a fost realizat din 1.500 de batoane din ciocolată albă şi din ciocolată cu aromă de căpşuni, de culoare roşie. La această "lucrare de artă" au lucrat angajaţii de la MySwissChocolate.ch.

4. Cea mai mare pictură murală din săruturi

A fost creată din 13.316 săruturi, fiind realizată cu ajutorul companiei Nivea, la Pinheiros Station, São Paulo, Brazilia, pe 12 iunie 2012. Sărutările au fost imprimate pe hârtiuţe lipicioase, care apoi au fost prinse pe un panou măsurând 18 metri pătraţi. Astfel, a fost format un sărut uriaş.

5. Cele mai multe cupluri care au participat la un dans

Această "petrecere" a inclus 5.188 de participanţi (2.599 cupluri), fiind organizată în Budapesta, Ungaria, pe 9 iunie 2012.

6. Cel mai vechi poem de dragoste

Cel mai vechi poem de dragoste care s-a păstrat a fost scris pe o tăbliţă de lut, în vremea sumerienilor şi are un nume mai puţin romantic, dat de arheologi, "Istanbul #2461". Autorul este necunoscut, dar se crede că poemul a fost recitat de o mireasă a regelui sumerian Shu-Sin, care a domnit în perioada 2037 - 2029 î.e.n.

7. Cuplul format din cele mai înalte persoane în viaţă

Sun Mingming şi soţia sa, Xu Yan, din China, s-au căsătorit la Beijing, pe 4 august 2013. Împreună, cuplul avea la momentul respectiv o înălţime de 423,47 de centimetri (Sun Mingming - 236,17 centimetri, iar Xu Yan - 187,3 centimetri).

8. Cele mai multe cupluri care s-au sărutat în acelaşi timp

Evenimentul a avut loc pe 17 mai 2014, în São Paulo, Brazila, în timpul festivalului Carnafacul. Atunci, 13.577 de cupluri s-au sărutat în acelaşi timp.

9. Cuplul format din cele mai scunde persoane

Douglas Maistre Breger da Silva, născut pe 21 septembrie 1969, şi Claudia Pereira Rocha, născută pe 6 septembrie 1972, ambii din Brazilia, s-au căsătorit pe 27 octombrie 1998, în Curitiba. La momentul respectiv, aceştia aveau o înălţime de 90 de centimetri, respectiv 93 de centimetri.

10. Cel mai lung sărut

Cel mai lung sărut a durat 58 de ore, 35 de minute şi 58 de secunde, iar autorii au fost Ekkachai Tiranarat şi Laksana Tiranarat, din Thailanda, la un eveniment organizat în Pattaya, Thailanda, pe 12 - 14 februarie 2013. Nouă cupluri s-au înscris la competiţia anuală, inclusiv doi îndrăgostiţi de 70 de ani. Câştigătorii competiţiei au primit bani, două inele cu diamante şi un titlu în Cartea Recordurilor.

sursa: Mediafax

Etichete: recorduri VALENTINE'S DAY, valentine's day

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE