Valerie Cioloș Villemin, soţia premierului, vrea să rămână în România: "Mă simt româncă în suflet"Valerie Cioloș Villemin, soţia premierului Dacian Cioloş, mărturiseşte că este îndrăgostită de România şi, deşi  nu are cetăţenia română, ea se site româncă în suflet. Soţia şefului Executivului spune că vrea să rămână în România: "Aș vrea să stau aici pentru că eu mă simt de aici."

Valerie Ciolos-Villemin, sotia premierului Dacian Ciolos
Valerie Ciolos-Villemin, soţia premierului Dacian Cioloş
Foto: Captură video Youtube

Valerie Cioloș Villemin a declarat, într-un interviu pentru Europa FM, că este îndrăgostită de România și, mai ales, de comunitățile rurale de la noi din țară. "Îmi plac bunicile care stau în fața ușii, pe bancă și se uită la tine și te salută", a spus Valerie Cioloș Villemin.

Deși are studii în Agricultură, soţia premierului abia de la bunicul premierului a învățat să planteze legume.: "În ‛95 am venit, inițial am vrut să mă duc departe în lume și mi-am dat seama că diferențele culturale nu ajutau la această apropiere sufletească cu oamenii și de-asta am ales să vin în Europa de Est și România a venit cam firesc. Din toate poveștile, România mă atrăgea. În ‛96 am rămas 6 luni pentru o lucrare de diplomă și atunci m-am îndrăgostit de oamenii de aici".

Valerie Cioloș Villemin nu are încă cetățenie română, dar îşi doreşte: "Nu încă, eu mă simt româncă în suflet, nu mi-am luat pentru că nu-mi plac hârtiile, birocrația. Acum încerc să-mi mai întocmesc dosarul, dar dacă o făceam acum 5 ani o aveam sigur. Acum, nu mai știu dacă respect criteriile și trebuie să văd asta. La început, aveam o viză turistică pentru 3 luni și am ieșit, la un moment dat, cu mașina până la graniță și m-am întors".

Valerie Cioloș face și muzică și chiar a lansat un album. "Am redescoperit această pasiune (muzica) când am fost obligată să-mi pun cariera între paranteze, la Bruxelles, și acum îmi dau seama, la vârsta mea, că asta mă împlinește mai mult decât orice. Îmi place foarte mult să cânt și să împărtășesc această bucurie cu oamenii.

După terminarea mandatului soțului său, domnia sa și-ar dori să rămână în România: "Da, acesta ar fi planul, aș vrea să stau aici pentru că eu mă simt de aici. Eu aș vrea să rămân aici"

Etichete: soţie premier Cioloş, Valerie Cioloș Villemin, Valerie Villemin

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE