Valeriu Stoica se bate cu Primăria Capitalei pe 200 de milioane de eurovaleriu-stoica-01 (1)
valeriu-stoica-01 (1)

De la nişte drepturi de proprietate cumpărate cu câteva sute de mii de euro acum aproape un deceniu s-a ajuns la un caz de 200 mil. euro, scrie Ziarul Financiar. Dosarul Constanda a început pe vremea când Traian Băsescu era primarul Capitalei, fiind preluat de Videanu şi Oprescu.

Casa de avocatură Stoica & Asociaţii, condusă de Valeriu Stoica, fost ministru al justiţiei şi unul dintre cei mai puternici avocaţi pledanţi, a fost angajată de către Costică Constanda. El cere despăgubiri de 200 de milioane de euro de la Primăria Capitalei şi Consiliul Municipiului Bucureşti în contul afacerii Satul Francez - Bordei, care a început în urmă cu mai bine de şapte ani, de la nişte drepturi de proprietate cumpărate cu câteva sute de mii de euro.

Constanda a plătit deja 1,5 milioane de euro taxă de timbru pentru a se putea judeca şi cere despăgubiri de 200 de milioane de euro, până la ora actuală în acest proces început anul trecut derulându-se şapte înfăţişări.

La rândul lor, cosilierii generali au ales trei case de avocatură agreate pentru a-i reprezenta: George Iulian Stancov, Ştefan, Burecu şi Asociaţii, Olteanu şi Asociaţii. În funcţie de preţul cerut şi de experienţa profesională a acestora, reprezentanţii municipalităţii vor trebui să aleagă o singură firmă pentru a reprezenta Consiliul general în instanţă.

Valeriu Stoica este şi vicepreşedinte al partidului de guvernământ, PD-L, şi spune că el l-a mai reprezentat pe Costică Constanda în tranzacţia cu grupul elen Raptis Kavouras, prin care omul de afaceri a încercat să vândă o parte din Satul Francez şi de aceea este de datoria lui să continue şi în acest caz. "Eu sunt avocat, apăr interesele clienţilor", a menţionat Stoica. Surse din piaţă spun că Stoica a avut discuţii şi cu reprezentanţii Consiliului Municipal pentru a-i reprezenta în acest caz, respectiv să fie împotriva lui Constanda.

Etichete: Consiliul General, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII
Cristian Apetrei
21 mar 17:58
+0
VOTURI
-0

Pai se putea ca Oprescu/CGMB sa nu cheltuie banii publici aiurea? Si cica avocatii angajati de primarie o sa aiba un onorariu normal , decent , cu toate ca ma indoiesc de asta...

ozoneM
21 mar 15:54
+0
VOTURI
-0

Si uite asa se cheltuiesc bani fara numar pentru prostiile pe care le face CGMB. Daca ne uitam mai bine consilierii sunt din PDL, avotatul lui Constanda e tot din PDL, deci banii acolo se invart.

Mihai
20 mar 10:56
+0
VOTURI
-0

Si uite asa,stelele baroului bucurestean,vor fi reprezentate in acest proces!E treaba lui Constanda pe cine a ales,dar consilerii PDL se comporta sub orice critica:isi platesc asistenta juridica pe banii bucurestenilor!Cand e vorba de un proiect al lui Oprescu,nu sunt bani,dar sa-si apere consilierii spinarea,sunt bani!Rusine,PDL!

Leonard
19 mar 14:08
+0
VOTURI
-0

Si uite asa,oricare ar fi durata si sentinta acestui proces,PDL va castiga din punct de vedere financiar!George Stancov ,a carui firma a fost aleasa de consilierii portocalii,a fost deputat PD,pana in 2000!Inca odata,oamenii Elenei Udrea sfideaza pe toata lumea,fie ca e vorba de bucuresteni,de Sorin Oprescu,sau de ziaristi!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE