Valoarea tichetele de masă va putea creşte până la 15 leiLegea privind modificarea valorii tichetelor de masă, prin care acestea vor putea ajunge la suma de maximum 15 lei, faţă de 9,57 lei, cât este în prezent, a fost promulgată, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis.

Tichete de masa
Tichete de masă
Foto: observator.tv

Legea a fost iniţiată de parlamentari, din PSD, PNL, UDMR şi din grupul minorităţilor. În forma iniţială, proiectul prevedea o creştere a valorii nominale a tichetelor de masă la 12 lei, însă comisiile din Camera Deputaţilor au adoptat un amendament potrivit cărora suma maximă devine 15 lei. Amendamentul a fost propus de către deputatul PNL Andreea Paul.

"Este o iniţiativă prin care se propunea posibilitatea de a se mări (valoarea tichetelor de masă - n.r.) (...), rămânând valoarea actuală în vigoare, şi doar posibilitatea angajatorului de a mări aceste tichete, valoarea acestor tichete să poată fi avută în vedere ca şi opţiune", a declarat preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, Adrian Solomon.

Reprezentanţii Guvernului au spus că Executivul nu susţine acest proiect.

"Guvernul se opune tot timpul în perioada preelectorală unor astfel de măsuri. Nu are un impact decât benefic. Aceste tichete vor fi cheltuite în comerţ, sunt purtătoare de TVA. (...) Mergem cu raportul săptămâna viitoare în plen şi sper ca toţi angajaţii care beneficiază de acest tip de stimulente să poată beneficia de o valoare mai mare cât mai curând", a mai spus Solomon.

În acest moment, valoarea unui tichet de masă este de 9,57 de lei, fiind printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

Etichete: bonuri de masa, tichete de masă, valoare tichete de masa

0/2 COMENTARII
miruna
17 Nov 21:47
+0
VOTURI
-0
In invatamant cand se aloca tichete ???
Cris
17 Nov 10:48
+0
VOTURI
-0
Sa creasca mai repede ca valoarea din prezent e mizerabila.. cca. 2 EURO. Cine pune botul la 2 EURO?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE