Valoarea tichetelor de masă va CREŞTE până la 15 leiCamera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea privind modificarea valorii tichetelor de masă, care vor putea ajunge la suma de maximum 15 lei, faţă de 9,57 lei, cât este în prezent.

Valoarea tichetelor de masa va CRESTE pana la 15 lei
Valoarea tichetelor de masă va CREŞTE până la 15 lei

Legea a fost iniţiată de parlamentari, din PSD, PNL, UDMR şi din grupul minorităţilor. În forma iniţială, proiectul prevedea o creştere a valorii nominale a tichetelor de masă la 12 lei, însă comisiile din Camera Deputaţilor au adoptat un amendament potrivit cărora suma maximă devine 15 lei. Amendamentul a fost propus de către deputatul PNL Andreea Paul, scrie news.ro.

"Este o iniţiativă prin care se propunea posibilitatea de a se mări (valoarea tichetelor de masă - n.r.) (...), rămânând valoarea actuală în vigoare, şi doar posibilitatea angajatorului de a mări aceste tichete, valoarea acestor tichete să poată fi avută în vedere ca şi opţiune", a declarat preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, Adrian Solomon.

Reprezentanţii Guvernului au spus că Executivul nu susţine acest proiect.

"Guvernul se opune tot timpul în perioada preelectorală unor astfel de măsuri. Nu are un impact decât benefic. Aceste tichete vor fi cheltuite în comerţ, sunt purtătoare de TVA. (...) Mergem cu raportul săptămâna viitoare în plen şi sper ca toţi angajaţii care beneficiază de acest tip de stimulente să poată beneficia de o valoare mai mare cât mai curând", a mai spus Solomon.

În acest moment, valoarea unui tichet de masă este de 9,57 de lei, fiind printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

Legea va merge la preşedinte pentru promulgare.

Etichete: tichet de masa, tichet de masa 15 lei, valoare tichet de masa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE