Vanghelie, către Ponta din închisoare:Prin mezalianța cu Generalul Oprea, sacrifici destinul politicPrimarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, i-a adresat luni cu o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta. Marian Vanghelie se află în arest preventiv din 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. 

Vanghelie, catre Ponta din inchisoare:Prin mezalianta cu Generalul Oprea, sacrifici destinul politic
Vanghelie, către Ponta din închisoare:Prin mezalianța cu Generalul Oprea, sacrifici destinul politic
Foto: radu-tudor.ro

Marian Vanghelie, aflat în arest preventiv, ia- transmis lui Victor Ponta o schisoare în care arată că "PSD este în pericol să fie decapitat" şi îi cere premierului să nu sacrifice partidul prin "mezalianţa" cu Gabriel Oprea. Scrisoarea a fost publicată pe pagina de Facebook a primarului suspendat de la Sectorul 5.

„Cel mai mare și cel mai puternic partid politic din România este în pericol să fie decapitat.

Partidul Social Democrat este partidul la care am pus umărul alături de sute de mii de membri, pentru milioanele de români care au avut și au încredere în valorile social-democrației, pentru milioane de tineri care vor locuri de muncă, pentru pensionarii care speră la o bătrânețe demnă, pentru medicii și profesorii care nu mai suportă umilințasalariilor de mizerie", scrie Marian Vanghelie pe Facebook.

Vanghelie îl sfătuiește pe premier să evite orice fel de acord cu vicepremierul şi liderul UNPR Gabriel Oprea.

„Mă adresez, deopotrivă, lui Victor Ponta, încă președintele acestui partid, cât și tuturor membrilor PSD care trec, acum, printr-o perioadă tulbure, cu temeri pentru viitorul acestui partid pentru care am muncit și în care am crezut cu toții.

Victore, nu este prima dată când îți atrag atenția că, prin mezalianța cu Generalul Oprea, îți sacrifici destinul politic și, odată cu al tău, al întregului partid. Atât eu cât șialți lideri ai partidului suntem, acum, în arest pentru că l-ai lăsat pe Generalul Oprea să pună mâna pe Justiția din România. Nu uita că oameni ca mine, care au construit partidul în ultimii 20 de ani, stau în pușcării, nevinovați, pentru că au vrut să se opună acestui gen de a face politică!

Nu uita că, indiferent de cât de nevinovat ești, am învățat prin această experiență a arestului preventiv că atunci când nu există reguli și când morala politică este trădată, totnevinovații sunt cei care plătesc.

Știi bine că punerea ta sub acuzare constituie o lovitură majoră dată partidului care te-afăcut ceea ce ești, Primul Ministru al Guvernului României. Mă adresez ție și tuturor celor care au puterea de decizie în acest partid, să aveți mare grijă la următorii pași care trebuiefăcuți.

Orice înțelegere cu Generalul Oprea va duce la sacrificarea partidului prin sacrificareanevinovaților. Cei ca Generalul Oprea nu sunt interesați de națiunea română și de statulromân. El este interesat să militarizeze viața politică românească și, prin instrumentele sale din justiție, să distrugă orice mecanism democratic instaurat în ultimii 25 de ani. (...) În aceste zile, Generalul Oprea, prin oamenii lui de casă răspândiți în toate instituțiile statului,își depășește cu mult atribuțiile funcțiilor pe care le are, amestecându-se în actul de justiție.

Eu am crezut și cred în justiția corectă din România. Cred în PSD și în membrii lui devotați.Cred în democrație și în bine.

Victor, știm amândoi că instituțiile abilitate ale României, dar și cele internationale, cunosc cine este Generalul Oprea, ce a făcut el în ultimii 20 de ani și cum s-a folosit de justiția dinRomânia nu în "interesul național", ci în propriul interes. De aceea, repet: PSD-ul, acest mare partid, va suferi o înfrângere istorică tocmai din cauza înțelegerii nefaste dintre tine și Generalul Oprea. Nu uita că partidul este cel care îți dă puterea, nu Generalul Oprea, iar atunci când cineva îți dă un drept ți-l poate și lua.

Noi suntem partidul, cei are au pus umărul la construirea lui și au fost dați la o parte dupăce și-au făcut treaba, nu Generalul Oprea care prin trădări și jocuri de culise nu face nimic altceva decât să se cațere pe PSD!

Victore, decizia e la tine!", a scris Vanghelie pe Facebook.

 

"Cel mai mare si cel mai puternic partid politic din Romania este in pericol sa fie decapitat. Partidul Social...

Posted by Marian Vanghelie on Sunday, 7 June 2015

Etichete: arest preventiv, decapitat, gabriel oprea, Generalul Oprea, Marian Vanghelie, mezalianță, partid, pericol, psd, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE