Vanghelie îl apără pe Piedone: Legea nu îi obligă pe edili să ceară autorizaţia ISUPrimarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, îl apără pe Cristian Popescu Piedone, precizând că o lege din 1999 nu îi obligă pe edili să ceară autorizaţia de la ISU, ci autoritatea însăşi.

Vanghelie il apara pe Piedone: Legea nu ii obliga pe edili sa ceara autorizatia ISU  (Foto ziuaconstanta.ro)
Vanghelie îl apără pe Piedone: Legea nu îi obligă pe edili să ceară autorizaţia ISU (Foto ziuaconstanta.ro)

"Strict legal, Piedone nu prea este vinovat. Piedone este responsabil pentru semnătura pe autorizaţie, dar legea din 1999 nu mă obligă pe mine, ca primar, să cer autorizaţia de la ISU. Este responsabilitatea celor care au autoritatea respectivă", a declarat joi Marian Vanghelie.

Edilul suspendat a precizat că ordonanţa ar trebui verficată pentru a nu încălca legea.

"Ordonanţa trebuie citită punct cu punct pentru a se vedea dacă nu mai e presus decât legea în sine. (...) Nu încercăm să reparăm un rău cu un alt rău. Întrebarea mea este că în loc să căutăm un vinovat în persoana lui Piedone, nu ar fi mai să vedem de ce a murit acel poliţist care nu avea de ce să meargă noaptea pe ploaie cu 100 de km/h? Nu credeţi că acolo e o problemă majoră? Trebuie să vedem cine este punctual de vină. Dacă încercăm să dăm o vină colectivă, generală, doar pentru a împăca familiile, nu rezolvăm o problemă", a declarat Marian Vanghelie la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti, citat de romaniatv.net. 

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, arestat în dosarul pentru tragedia de la Colectiv, a fost eliberat miercuri. Decizia a fost luată de Curtea de Apel și este definitivă și executorie. Judecătorul Lucian Constantinescu a decis să nu se ia nicio măsură împotriva lui Piedone.

Inspecţia Judiciară a CSM verifică eliberarea lui Cristian Popescu Piedone

Inspecţia Judiciară a CSM s-a autosesizat şi verifică eliberarea lui Cristian Popescu Piedone, decizie luată miercuri de Curtea de Apel.

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu si face verificari in cazul judecatorului Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis eliberarea din arestul preventiv a lui Cristian Popescu Piedone si a celor doua functionare din primarie. 

Etichete: apărare, autorizaţie, incendiu club colectiv, Piedone, Vanghelie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE