Vasile Blaga şi Ioan Oltean, audiaţi la DNA, în dosarul Elenei Udrea cu mita de la BuzăianuUnul din liderii PNL, Vasile Blaga, a fost audiat la DNA marți dimineață, în dosarul în care Elena Udrea este acuzată că ar fi primit bani drept mită, de la Bogdan Buzăianu. Ulterior, a ajuns la DNA şi Ioan Oltean. El a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a fost audiat ca martor în dosar.

Blaga: Barfe si lucruri fantasmagorice in declaratiile Elenei Udrea
Blaga: Bârfe şi lucruri fantasmagorice în declaraţiile Elenei Udrea

UPDATE: Vasile Blaga a declarat, la ieșirea de la sediul DNA, că nu există vreo declarație a Anei-Maria Topoliceanu, conform căreia s-ar fi dat vreun ban de față cu el pentru sponsorizarea PDL, din banii de la Bogdan Buzăianu. 

"Am fost citat în calitate de martor în dosarul în care s-a cerut în Parlament ridicarea imunității. Ferească Dumnezeu să știu de așa ceva! " - a declarat Vasile Blaga, despre ipoteza conform căreia el ar fi știut că PDL a folosit bani din mită pentru campaniile electorale. 

Vasile Blaga, copreședintele PNL și fost secretar general al PDL, și fostul vicepreședinte al PDL Ioan Oltean au fost citați la DNA, momentan în calitate de martori. Decizia survine declarațiilor Elenei Udrea, care a susținut că banii de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu nu au ajuns la ea, ci la PDL, în campania electorală din 2012.

Numele lui Vasile Blaga a mai fost menționat în declarații și denunțuri făcute la Direcția Națională Anticorupție și de Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, dar și de Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării.

Elena Udrea a declarat, la audierile din Parlament, că Bogdan Buzăianu nu a mituit-o pe ea personal, ci că banii ar fi ajuns la PDL, pentru campania electorală din 2012. Fostul ministru al Dezvoltării a adăugat că a declarat aceste aspecte și la DNA, după cum Profit.ro a relatat aici.

Ana-Maria Topoliceanu este cea care a făcut un denunț la DNA, conform căruia le-a dus o geantă cu bani din partea lui Bogdan Buzăianu lui Vasile Blaga și Elenei Udrea.

Fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții Ana Maria Topoliceanu i-a denunțat la DNA pe Elena Udrea și Vasile Blaga. Sursele Profit.ro precizează că Topoliceanu a declarat procurorilor DNA că le-a dus o geantă cu bani Elenei Udrea și lui Vasile Blaga, la sediul PDL.

Ana Maria Topoliceanu a mai precizat, în denunțul formulat la DNA, că geanta cu bani era din partea lui Bogdan Buzăianu, fost proprietar al Energy Holding.

Etichete: DNA, vasile blaga

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE