Vasile Blaga, audiat la DNA în Dosarul ANRP: "Nu am fost implicat, procurorii vor face lumină"Vasile Blaga, copreşedinte PNL, s-a prezentat, joi, la DNA pentru a fi audiat în Dosarul ANRP. Blaga a fost citat ca martor în dosarul privind fapte de abuz în serviciu la ANRP. "Nu am fost implicat, procurorii vor face lumină în aceste cazuri", a spus liderul liberal, la sosirea la DNA

Vasile Blaga
Vasile Blaga
Foto: ancheteonline.ro

Vasile Blaga a fost citat de procurori pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul privind fapte de corupție la ANRP.

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, copreşedintele PNL a declarat că a fost citat într-un dosar de abuz în serviciu.  Întrebat dacă avea cunoştinţă de neregulile de la ANRP, Blaga a spus "nu am fost implicat, procurorii vor face lumină în aceste cazuri".

La plecare, Blaga a spus că nu a fost implicat în numirile de la ANRP.

"Am fost chemat ca martor în dosarul respectiv, tema a fost modul în care au fost făcute numirile, care au fost procedurile pentru numirile în funcții — secretar de stat, șefi de agenții, inclusiv la ANRP. Asta a fost tema discuției. (...) Din nefericire, ați văzut și dumneavoastră câți oameni sunt chemați ca să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat acolo. Deciziile vor fi instanță. Politicienii propun în coaliții oameni care să conducă ministere, secretari de stat și așa mai departe, sigur că în cazul în care unii dintre ei nu au corespuns, cei care i-au propus au cel puțin pe conștiință aceste situații", a spus Blaga.

El a adăugat că nu are date și informații cu privire la situația de la ANRP. "Nu am fost implicat deloc în ceea ce privește această instituție ANRP, în numirea membrilor ei. (...) Eu am propus un secretar de stat atunci, care să facă parte din respectiva instituție", a mai spus Blaga.

Procurorii anticorupţie au investigat în ultimii ani mai multe presupuse fapte de corupţie de la ANRP, unele dintre dosare fiind deja trimise în judecată.

În cauzele rămase în curs de instrumentare la DNA au fost audiaţi, de la începutul acestui an, ca martori, printre alţii, Emil Boc, Cătălin Predoiu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea.

Etichete: DNA, vasile blaga, vasile Blaga DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE