Vel Pitar a cumpărat fabrica Spicul, aflată în falimentVel Pitar a achiziţionat fabrica de pâine Spicul din localitatea Rudeni, Ilfov. Societatea Spicul, cu o istorie de 160 de ani, a fost controlată până de curând de omul de afaceri Gheorghe Ilie. Valorea investiției făcută de Vel Pitar la fabrica Spicul este de 8 milioane euro.

 

Vel Pitar a cumparat fabrica Spicul, aflata in faliment
Vel Pitar a cumpărat fabrica Spicul, aflată în faliment

Vel Pitar, unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul de panificaţie, controlat de fondul de investiţii Broadhurst, a achiziţionat fabrica de pâine Spicul. 

Fabrica Spicul a ajuns în faliment după patru ani de insolvenţă şi a fost scoasă la licitaţie anul trecut la un preţ de strigare de 4,5 milioane de euro. Lichidatorul a fost PwC România, iar cel mai mare creditor al producătorului a fost BCR.

„Am finalizat în 2015 achiziţia unei companii aflate în dificultate financiară. Este vorba de fabrica Spicul din Chitila, unde investiţia totală, incluzând preţul de achiziţie şi cheltuielile efectuate pentru a o aduce la standardele Vel Pitar, ajunge la aproximativ opt milioane de euro. La data preluării, compania nu mai funcţiona de şase luni“, a declarat George Frîncu, preşedintele consiliului de administraţie al Vel Pitar, citat de roaliment.ro.

Grupul Vel Pitar a investit în linii tehnologice de ultimă generaţie, complet automatizate, începând cu operaţia de frământare şi până la procesul de ambalare. Invesţiile în tehnologii noi au permis ca ambalarea, cât şi întreg procesul de producţie, să utilizeze tehnologia „Keine Touch“ – fără atingere, consumatorul final fiind prima persoană care atinge produsul.

Etichete: achiziţie, faliment, Spicul, Vel Pitar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h