Verificări DNA la Primăria din Cluj, condusă de Emil Boc, dar și la SibiuProcurorii DNA efectuează verificări la Primăria din Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc. Descinderi au însă loc și la Primăra Sibiu, ce a fost condusă de actualul președinte Klaus Iohannis. 

Emil Boc ar fi semnat autorizatii de constructie ca primar, pe cand era premier
Emil Boc ar fi semnat autorizații de construcție ca primar, pe când era premier
Foto: psnews.ro

UPDATE - Șefa Serviciului Gospodărire din Primăria Sibiu a fost reținută miercuri dimineață, potrivit știri.tvr.ro.

Felicia Baba este suspectată de corupție și abuz în serviciu, după ce procurorii DNA i-au percheziționat biroul și au ridicat documente din perioada în care conducea Direcția Tehnică a instituției.

Baba a condus Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Sibiu în prima parte a acestui an, din postura de director interimar. Din mai, Felicia Baba s-a reîntors pe funcția de șef al Serviciului Gospodărire și Protecția Mediului, funcție pe care o ocupă din anul 2012.

Anchetatorii au făcut percheziții miercuri la primăriile din Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Sibiu, Târgu-Mureş şi Zalău, vizând modul în care au fost atribuite contractele cu firma Coral Impex, companie cu sediul în Ploieşti, care se ocupă de deratizari şi dezinsecţii în mai multe oraşe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, DNA Cluj a solicitat să i se pună la dispoziție, spre verificare, copii după hotărâri ale Consiliului Local, precum și contracte de prestări servicii și contracte de sponsorizare care au fost încheiate între primărie și firma SC Coral Impex (n.r. — care se ocupă de servicii de deratizare și dezinsecție). Contractul vizat este din 2006. Pocurorii ar viza fapte de pe vremea primarului Sorin Apostu, care ar fi prelungit contractul cu firma, fără licitație.  

Firma Coral Impex are contract de nouă ani cu primăria, contract ce tocmai a fost prelungit. Primăria ar fi efectuat plăți nelegale către această firmă. 

Pe de altă parte, firma ar fi sponsorizat diverse activități culturale ale Primăriei. 

Percheziții similare au loc la sediul Primăriei din Sibiu, care a fost condusă de actualul președinte Klaus Iohannis, până la finalul anului trecut.

Faptele vizate de anchetatori sunt comise în perioada 2013 - 2015. Anchetatorii efectuează în total 32 de percheziții în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureș și Prahova, dintre care cinci sunt la sediile unor instituții publice. La descinderi participă ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție, Serviciului Român de Informații și jandarmi.

Etichete: DNA, Emil Boc, primărie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h