Vernisajul expoziţiei de pictură „Memoria Holocaustului”, miercuri, în CapitalăVernisajul expoziţiei de pictură „Memoria Holocaustului” cuprinde o selecţie din lucrările taberei multianuale de pictură „Cum a fost posibil?”, proiect iniţiat în România de către INSHR - EW în parteneriat cu pictoriţa din Israel Sarah Einik şi în colaborare cu Muzeul Yad Vashem. Totodată, istoricul de artă Valentina Iancu va prezenta publicului o viziune personală asupra Holocaustului.

Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural „Casa Artelor", în colaborare cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel". Acesta va debuta cu spectacolul de teatru INTERFAŢA 3, bazat pe compoziţie muzicală de avangardă, inovaţie tehnologică şi teatru documentar. Acest spectacol aduce în dezbaterea publică trecutul recent şi prezentul României. Construcţia spectacolului a fost realizată cu ajutorul interviurilor cu supravieţuitori rromi şi evrei ai Holocaustului şi alţi reprezentanţi ai unor categorii discriminate de-a lungul timpului. Spectacolul este produs de Asociaţia dramAcum şi CINETic al UNATC I.L. Caragiale, fiind conceput de Alexandru Berceanu. Regia este semnată de Andreea Chindriş şi Alexandru Berceanu, muzica este compusă de Cătălin Creţu şi Grigore Burloiu, iar tehnologiile din cadrul spectacolului sunt realizate de George Rotaru şi Dan Olteanu.

Evenimentul este  organizat de Centrul Cultural „Casa Artelor" cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, începând cu ora 18. Evenimentul, unicul organizat de o instituție de cultură din București cu această ocazie, va avea loc la Sala Eliad din cadrul Centrului Cultural „Casa Artelor" din bd. Mircea Vodă nr. 5.


Alături de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, la eveniment vor mai participa Excelenţa Sa Tamar Samash - ambasadorul Israelului în România, Sergiu Nistor - consilier prezidenţial, Irina Cajal - subsecretar de stat în Ministerul Culturii, Varujan Pambuccian - deputat din partea minorităţilor naţionale din România, Alexandru Florian - director general al INSHR- EW, Adrian Cioflâncă - director al Centrului de Istorie al Evreilor şi membru C.N.S.A.S, Maia Morgenstern - actriţă şi director al Teatrului Evreiesc de Stat, precum şi alţi reprezentanţi din partea instituţiilor diplomatice şi culturale.

Etichete: expoziţie, Holocaust, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE