Veste bună pentru bucureșteni. Când va fi gata metroul de Drumul Taberei și linia către OtopeniOficialii Metrorex au anuntat cand vor fi finalizate segmente ale tronsonului care leaga Drumul Taberei de Pantelimon, precum si magistrala dintre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni. In plus, compania are de gand sa prelungeasca magistrala 2 Pipera - IMGB si sa lege printr-o linie noua orasul Voluntari de comuna Bragadiru.

Veste buna pentru bucuresteni. Cand va fi gata metroul de Drumul Taberei si linia catre Otopeni
Veste bună pentru bucureșteni. Când va fi gata metroul de Drumul Taberei și linia către Otopeni

In ceea ce primeste metroul din Drumul Taberei, termenul de finalizare pentru segmentul Eroilor - Raul Doamnei este a doua jumatate a anului 2016. Va intra in lucru urmatoarea sectiune, Iancului - Pantelimon, care ar trebui sa fie gata in 2018, a declarat directorul de investitii al Metrorex, Catalin Homor, potrivit Ziarul Financiar.

"Tronsonul Pantelimon - Drumul Taberei este impartit in trei sectiuni. Sectiunea 1, Eroilor - Raul Doamnei, este in executie si avem un termen realist de finalizare. Anul viitor 'cartitele' vor iesi la capat si vor fi apoi readuse la Academia Militara, de unde pleaca pe tronsonul spre Eroilor", a explicat el.

Segmentul Eroilor - Raul Doamnei are sase kilometri si zece statii, iar Metrorex estimeaza ca drumul va fi parcurs in 15 minute. Se asteapta ca, in prima faza, fluxul de calatori sa fie de 70.000 - 80.000 pe zi.

"Tronsonul Eroilor - Iancului, sectiunea 2 in proiect, va fi executat ultimul, pentru ca traverseaza zona centrala a orasului, inclusiv Centrul Vechi, si din acest motiv este o lucrare mai complicata", a spus Homor.

De asemenea, autoritatile au in plan sa construiasca magistrala 7 Bragadiru - Voluntari si sa prelungeasca tronsonul 2 Pipera - IGMB cu inca doua statii, arata Metropotam.

Magistrala 7 ar urma sa coste peste trei miliarde de euro, potrivit unui proiect al Metrorex si al Ministerului Transporturilor, care a fost inaintat Comisiei Europene, alaturi de alte 200 de planuri, pentru a primi finantare.

Acest tronson ar urma sa aiba 30 de statii si o lungime de 25 de kilometri. Magistrala ar trece inclusiv prin cartierle Rahova, Ferentari si Colentina.

Metrorex a mai cerut bani europeni si pentru prelungirea magistralei Pipera - IMGB cu inca doua statii, care ar insuma 1,6 kilometri. Cele doua proiecte ar urma sa fie realizate pana in anul 2020.

Etichete: magistrala 5, magistrala 7, Metrorex, metrou drumul taberei, metrou Otopeni

0/2 COMENTARII
Laurentiu
11 dec 21:49
+0
VOTURI
-0
@Gabriel : pai in titlu e, unde sa fie? :-)
gabriel
11 dec 19:30
+0
VOTURI
-0
Si magistrala spre Otopeni de care vorbiti in titlu unde e?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h