Veste bună pentru salariaţi. Creşte salariul MINIM de la 1 iulieSalariul minim brut pe ţară va creşte din 1 iulie de la 850 de lei, cât este în prezent, la 900 de lei, aceasta fiind cea de a doua majorare din acest an.

Veste buna pentru salariati. Creste salariul MINIM de la 1 iulie
Veste bună pentru salariaţi. Creşte salariul MINIM de la 1 iulie

Prima majorare a avut loc pe 1 ianuarie, cand salariul minim brut a urcat de la 800 de lei la 850 de lei. Marirea care se va aplica de luna viitoare presupune ca angajatorii vor trebui sa scoata in plus din buzunar nu doar 50 de lei pe luna, ci mai mult decat atat, scrie avocatnet.ro.

"Salariul total" pe care il vor suporta pentru fiecare angajat va fi mai mare de 900 de lei. Mai exact, acesta include taxe pe care angajatorii vor trebui sa le achite la stat pentru respectivul salariat. In plus, la toate acestea se adauga, in unele cazuri, si cheltuielile pentru transmiterea in Revisal a modificarilor salariale.

Incepand cu data de 1 iulie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna in anul 2014, reprezentand 5,357 lei/ora", se mentioneaza in actul normativ citat.

Aceasta este cea de a doua majorare operata de Executiv in acest an, dupa ce la 1 ianuarie salariul minim pe economie a crescut la 850 de lei lunar, de la 800 de lei lunar. Angajatorii care stabilesc salarii mai mici decat cel minim risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.000 lei.

Majorarea salariului minim din 1 iulie presupune cheltuieli suplimentare pentru angajatori. Mai exact, acestia vor plati in plus de luna viitoare peste 60 de lei lunar. In primul rand, angajatorii vor trebui sa plateasca fiecarui angajat cu 50 de lei mai mult decat pana acum. In al doilea rand, la cei 50 de lei in plus, se vor adauga alti 14 lei pentru contributiile la stat pe care angajatorii vor trebui sa le achite.

Citeşte mai mult pe avocatnet.ro.

Etichete: 1 iulie 2014, salariu minim

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE