Veste bună privind firmele de apartament. Guvernul a prelungit termenul pentru depunerea declaraţieiGuvernul a prelungit până la 31 mai 2016 termenul în care proprietarii trebuie să declare dacă folosesc clădirea atât ca locuinţă, cât şi ca sediu de firma. Anunţul a fost făcut miercuri la briefingul purtătorului de cuvânt, iar actul prin care se prelungeste termenul, o ordonanţă de urgenta, a fost anunţat oficial printr-un comunicat publicat pe pagina oficială a Guvernului Romaniei.

Potrivit Codului Fiscal, proprietarii de cladiri trebuiau sa depuna aceasta declaratie pana la 31 martie 2016, termen ce expira peste cateva zile. Un ultim set de modificari la Normele de aplicare a fost publicat in Monitorul Oficial abia luni ceea ce insemna ca proprietarilor le ramasese la dispozitie un termen foarte scurt. Noul termen pentru depunerea declaratiei este 31 mai 2016.

Pe langa prelungirea termenului pentru depunerea declaratiei, guvernul a decis alte doua prelungiri pentru:
termenul de plata a impozitului pe teren si pe mijloace de transport, pana la 30 iunie 2016 si termenul pentru obtinerea reducerii de pana la 10% pentru plata anticipata a impozitelor/taxelor pentru tot anul - 30 iunie 2016
Prelungirea tuturor acestor termene va fi facuta printr-o ordonanta de urgenta care va intra in vigoare dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial.

In sprijinul contribuabililor, Ministerul de finante a publicat pe pagina de Facebook, la scurta vreme dupa anuntul oficial al Guvernului, un infografic "Cum platim impozitul pe cladire".

In privinta declaratiei privind destinatia cladirii, Ordonanta de guvern modifica o prevedere (art. 495 lit. a) din Dispozitiile tranzitorii la Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

ART. 495 - Dispozitii tranzitorii (n.r. - forma in vigoare acum, cu termenul neprelungit)

In vederea stabilirii impozitelor si taxelor locale pentru anul fiscal 2016, se stabilesc urmatoarele reguli:
a) persoanele fizice care la data de 31 decembrie 2015 au in proprietate cladiri nerezidentiale sau cladiri cu destinatie mixta au obligatia sa depuna declaratii pana la data de 31 martie 2016 inclusiv, conform modelului aprobat prin ordin comun al ministrului finantelor publice si al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice, in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a prezentului cod;

Etichete: firme de apartament, legislatie privind firmele din apartamente, ordonanță de urgență, prelungire termen, prelungire termen depunere declaratii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE