Veste bună pentru cercetători și profesori universitari: impozit ZERO pe venituriParlamentarii vor să-i scutească de impozitul pe venit pe cei care lucrează în cercetare. De prevedere ar urma să beneficieze şi cadrele didactice universitare.

Veste mare pentru cercetatori si profesori universitari: impozit ZERO pe venituri
Veste mare pentru cercetători și profesori universitari: impozit ZERO pe venituri

Angajaţii din domeniul inovării şi cercetării aplicate - cercetători şi cadre didactice universitare - ar putea fi scutiţi de plata impozitului pe venit, potrivit unei iniţiative legislative depuse de un grup de senatori PSD, printre care Mihnea Costoiu şi Ecaterina Andronescu.

Iniţiativa legislativă modifică Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cerând ca din rândul contribuabililor scutiţi de plata impozitului pe venit să facă parte şi angajaţii "care activează în domeniul inovării şi cercetării aplicate'', scrie Mediafax.

Contribuabilii care vor beneficia de prevederile proiectului de lege ''trebuie să îndeplinească condiţiile legale de cercetător sau cadru didactic universitar'', putând fi angajaţi în institute de cercetare, universităţi, centre de cercetare şi dezvoltare sau societăţi comerciale.

Proiectul de act normativ este iniţiat de un grup de senatori PSD, fiind susţinută şi de parlamentari UNPR, ALDE, UDMR, plus trei liberali. Mai mulţi dintre semnatarii proiectului de lege sunt cadre didactice universitare - cum ar fi Mihnea Costoiu sau Ecaterina Andronescu.

Proiectul de lege defineşte cercetarea aplicată ca ''activitate orientată spre lărgirea cunoştiinţelor şi spre utilizarea de cunoştiinţe noi în crearea de noi procese, produse şi servicii şi în îmbunătăţirea lor''.

Etichete: cadru didactic, cerectare, impozit pe venit, profesor universitar, scutire

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE