Veste surprinzătoare: Ce se va întâmpla cu Vodafone în 2014Grupul american AT&T pregăteşte o ofertă pentru preluarea Vodafone, anul viitor, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

 

 

Veste surprinzatoare: Ce se va intampla cu Vodafone in 2014
Veste surprinzătoare: Ce se va întâmpla cu Vodafone în 2014

Conducerea AT&T "pregăteşte terenul" pe plan intern, vizând "o strategie pentru o tranzacţie complexă" cu grupul britanic, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Europa, au afirmat sursele citate.

Cele două companii nu au început oficial discuţiile, însă AT&T, cea mai mare companie telecom din SUA, lucrează intens pentru a determina ce active ale Vodafone ar urma să păstreze după preluare, şi care investitori ar fi interesaţi să preia operaţiunile la care va renunţa, au continuat sursele citate de realitatea.net.

Totodată, compania americană elaborează o strategie pentru dezvoltarea operaţiunilor Vodafone în Europa, unde rata de penetrare a serviciilor de internet mobil este mai lentă decât în SUA.

Alternativ, grupul AT&T este interesat de preluarea EE, cel mai mare operator din Marea Britanie după numărul de clienţi, format în 2010 ca joint venture între Orange (Franţa) şi Deutsche Telekom (Germania).

O fuziune între AT&T şi Vodafone ar crea cea mai mare companie de telecomunicaţii din lume după vânzări.

 

Etichete: vodafone

0/1 COMENTARII
vlad
02 Nov 01:03
+0
VOTURI
-0
Aoleu, pai in America sunt dezastruosi... pierd clienti pe banda rulanta, au servicii mizerabile si foarte scumpe... va dati seama ca nu o sa mentina standardele ridicate in Europa cand la ei nu o fac :(. Eh, bine ca m-am mutat acum 3 luni la Orange :))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE