Veşti bune pentru bucureşteni: Nu cresc taxele şi impozitele în 2012Taxele si impozitele ar putea ramane la acelasi nivel in 2012
Taxele și impozitele ar putea rămâne la același nivel în 2012

"Propun menţinerea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2012 la nivelul celor stabilite în anul 2011, cu excepţia celor prevăzute de O.G 301/2011 pentru modificarea şi completarea Legii 57/2003, privind Codul Fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale referitoare la calculul impozitului datorat de persoanele juridice", precizează primarul general, Sorin Oprescu, în expunerea de motive.

În cazul unei clădiri care nu a fost reevaluată, cota impozitului va fi între 10% şi 20% pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referinţă, şi între 30 şi 40% pentru clădirile care nu au reevaluate în ultimii cinci ani anteriori anului fiscal de referinţă.

Bonificaţia pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, a impozitul pe teren, precum şi pentru impozitul asupra mijloacelor de transport, acordată pentru persoanele fizice, va fi menţinută la nivelul anului 2011, respectiv 10%.

Primăriile Sectoarelor 2 şi 6 vor să crească taxele şi impozitele

La realizarea proiectului de hotărâre privind nivelul taxelor şi impozitelor în 2012, Primăria Capitalei a solicitat şi opiniile primăriilor de sector. Astfel, Direcţia Venituri de la Sectorul 2 "consideră oportună majorarea cu 20% a impozitelor şi taxelor, reinstituirea taxei hoteliere, Serviciul Public pentru Finanţe Publice Locale Sector 6 propunea majorarea cu 20% a taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară şi taxa pentru utilizarea locurilor publice pentru activitatea de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare (inclusiv comercializarea de flori)".

Cei de la sectorul 4 au lăsat această decizie la latitudinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în timp Primăriile sectoarelor 1, 3 şi 5 nu au transmis niciun răspuns.

Pentru a intra în vigoare, acest proiect de hotărâre va trebui mai întâi adoptat de consilierii generali.

Etichete: bonificaţie, impozite, taxe, taxe locale

0/2 COMENTARII
Nume*
01 feb 17:22
+0
VOTURI
-0
In timp ce unele doamne poartă vaaoerla unui apartament pe un deget, sunt mulţi pensionari care trebuie să trăiască cu 500 -700 lei/lună. Ei ce pot alege een afară de viaţa de apoi? Nu există un sistem economic, potrivit pentru Rome2nia, een care să se trăiască decent? Voi tinerii ar trebui să conştientizaţi asta şi să faceţi ceva. http://rqalxa.com [url=http://neajsir.com]neajsir[/url] [link=http://mybesz.com]mybesz[/link]
Nume*
16 ian 21:45
+0
VOTURI
-0
You really saved my skin with this inatomfoirn. Thanks!
Andrei Tudose
03 nov 13:24
+0
VOTURI
-0

La ce bun avem primarii la sectoare?Iata cum o idee buna a lui Sorin Oprescu nu va fi putea fi pusa in aplicare datorita existentei acestor primarii de sectoare!Vorba lui Sorin Oprescu:fiecare edil de sector e un adevarat jupan,pentru locuitorii sectorului respectiv!

Sandu Lascu
03 nov 13:20
+0
VOTURI
-0

Inca odata se dovedeste inutilitatea primariilor de sector!Adica degeaba Sorin Oprescu manifesta intelegere fata de bucuresteni,daca edilii de sectoare au alte idei!

Itsuki Minami
30 sep 16:18
+0
VOTURI
-0

Vin alegerile...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h