Vicepremierul Gabriel Oprea, AUDIAT la Parchet în cazul poliţistului mort: "Nu am încălcat legea"Vicepremierul Gabriel Oprea a venit, miercuri, la Parchetul Tribunalului Bucureşti, ca să dea explicaţii în cazul dosarului poliţistului pe motocicletă care a murit în timp ce dirija coloana oficială a vicepremierului. Oprea nu a făcut declaraţii la intrare, a spus doar că a venit în calitate de martor şi că va face declaraţii după audiere.

Parchetul face cercetari intr-un dosar de instigare la plagiat in care e implicat Gabriel Oprea
Parchetul face cercetări într-un dosar de instigare la plagiat în care e implicat Gabriel Oprea
Foto: sursazilei.ro

"Am răspuns la toate întrebările puse de procurori, eram în timpul serviciu, îmi făceam datoria. Plecam de la o instuţie a statutului român. Am declarat toate aceste lucruri. Nu am voie să spun mai mult decât am declarat. Nu am avut nimic în plus faţă de ce au avut ceilalţi miniştri de Interne. Nu am avut anul acesta nicio zi de concediu, am lucrat de dimineaţă până seara. Am avut mai multe deplasări şi se ştiu la Parchet. Tot timpul pentru a-mi face datoria. Ori de câte ori vom fi chemaţi la Parchet vom declara. În toată activitatea mea de vice prim-ministru sau ministru nu am încălcat legea", a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, la ieşirea din sediul Parchetului.

Conform unor surse, de la începutul anului şi până acum, maşina vicepremierului a fost implicată în 1.500 de misiuni urgente, în care a fost nevoie de coloană oficială. Asta înseamnă 292 de zile în care mașina a fost în situații de urgență. Astfel, în urma unui calcul, în medie, cinci misiuni urgente pe zi a avut Gabriel Oprea de la începutul lunii ianuarie și până acum.

Ținând cont că în această perioadă Gabriel Oprea a fost de două ori prim-ministru interimar, asta înseamnă că în decurs de 35 de zile ar fi avut drept la coloană oficială.

Potrivit unor mărturii obținute de Digi24, subalternii lui Gabriel Oprea au spus că ministrul mergea chiar și la frizer cu coloană oficială sau chiar și la ziua onomastică.

Oprea a ajuns cu câteva minute înainte de ora la care a fost citat, respectiv ora 17.00. El a fost chemat să dea declaraţii privind modul în care s-a produs accidentul, dar şi legalitatea coloanei oficiale în care s-a aflat.

Între timp, oamenii legii au aflat traseul urmat de vicepremier în ziua morţii poliţistului Bogdan Cosmin Gigină, de la Brigada Rutieră.

"M-am prezentat în calitate de martor la Parchet. Vom răspunde la toate întrebările procurorilor", a declarat Gabriel Oprea, când a ajuns la Parchet.

Conform unor surse judiciare, citate de Digi 24, ministrul de Interne a plecat de la o instituţie publică din Băneasa şi se îndrepta spre locuinţa sa.

Conform legii, un ministru poate beneficia de coloană oficială doar în misiuni urgente.

Etichete: accident, gabriel oprea, poliţist

0/1 COMENTARII
Cris
29 Oct 07:02
+0
VOTURI
-0
Pai e logic si la mintea cocosului ca nu a incalcat legea. In Romania, cele mai mari hotii, escrocherii si abuzuri se fac cu legea in mana, statul fiind cea mai importanta institutie de escrocat cetatenii la buzunar.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE