Vicepremierul Gabriel Oprea s-a întâlnit cu procurorul general al Statelor UniteVicepremierul Gabriel Oprea s-a întâlnit, luni, 5 octombrie, cu procurorul general al SUA, Loretta Lynch. La întâlnire a participat şi ambasadorul României în SUA, George Maior.

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a intalnit cu procurorul general al Statelor Unite
Vicepremierul Gabriel Oprea s-a întâlnit cu procurorul general al Statelor Unite

Gabriel Oprea se află în vizită în Statele Unite ale Americii. Vicepremierul s-a întâlnit luni, 5 octombrie 2015, cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, doamna Loretta Lynch, în cadrul vizitei pe care acesta o întreprinde în Washington DC, precizează MAI, într-un comunicat de presă.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme precum dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA, componenta privind justiția și statul de drept fiind elemente esențiale ale acestuia.

"Domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a subliniat importanța și stadiul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii, punând accent pe domeniul securității regionale și transatlantice și pe cooperarea în domeniul justiției", se arată în comunicatul citat de romaniatv.net. 

Cu această ocazie, a fost semnat Acordul dintre România și SUA privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave.

"Prin încheierea acestui Acord, România îndeplinește încă un criteriu tehnic necesar pentru îndeplinirea condiţiilor Programului Visa Waiver, în procesul de liberalizare a acordării vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii", a declarat Oprea.

Acordul va reglementa, pe baze juridice, cooperarea, prevenirea, descoperirea și investigarea infracțiunilor grave, a infracțiunilor de terorism și asigurarea schimbului de informații între autoritățile cu atribuții în acest domeniu din cele două țări.

Procurorul general al SUA, Loretta Lynch, a apreciat parteneriatul deosebit dintre cele două țări în domeniul justiției, mulțumind vicepremierului Gabriel Oprea pentru implicarea sa în realizarea acestei cooperări, precum și pentru contribuţia sa la semnarea acestui acord important pentru Statele Unite ale Americii.

Etichete: gabriel oprea, george maior, procuror general, SUA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h