RADET: S-a reluat furnizarea apei calde şi a căldurii la temperaturi normaleRADET Bucureşti informează printr-un comunicat de presă transmis în această seară că echilibrarea hidraulică a reţelelor de transport şi distributie a agentului termic s-a încheiat. În cursul zilei de miercuri, viceprimarul Capitalei, Eugen Nicolaescu, declara că au existat, în ultimele zile, probleme legate de scăderea temperaturii apei calde în Bucureşti, însă acestea au fost rezolvate.

Viceprimarul Capitalei: Au fost probleme cu temperatura apei calde, dar s-au rezolvat
Viceprimarul Capitalei: Au fost probleme cu temperatura apei calde, dar s-au rezolvat

UPDATE "In momentul de fata avem confirmarea ca exista o incarcare termo-hidraulica a sistemului la nivelul normal de furnizare a agentului termic pentru incalzire si apa calda in Municipiul Bucuresti. Se realizeaza astfel integral cerinta de distributie a apei calde la temperatura de 55 grade Celsius si a agentului termic pentru incalzire la temperatura de 40 grade Celsius, in concordanta cu temperatura exterioara. Precizam ca nu vor exista nici un fel restrictii in furnizarea agentului termic pentru incalzire si apa calda, in afara eventualelor situatii de avarie", informează RADET, în această seară, într-un comunicat remis B365.ro. 

"Am avut, în ultimele zile, probleme cu apa caldă, în sensul că temperatura acesteia, în anumite intervale orare şi în anumite zone ale Capitalei, a fost mai scăzută decât în mod normal. Problemele au fost legate de temperatura agentului termic furnizat RADET de către ELCEN, însă au fost rezolvate în cursul zilei de miercuri, astfel că bucureştenii au apă caldă şi căldură la parametrii normali", a spus Nicolaescu, citat de Mediafax.

Marţi însă, tot viceprimarul Nicolaescu a declarat că Primăria a decis împreună cu RADET să alterneze furnizarea de căldură cu furnizarea de apă caldă, pe durata zilei și a nopții. Astfel, apa caldă a fost oprită între orele 22:00 și 05:00, începând cu data de 3 octombrie, până la rezolvarea situației de către ELCEN. RADET a venit cu o explicație pentru situația creată, în cursul zilei de miercuri, după cum B365.ro a scris aici. 

"ELCEN furnizează RADET București agentul termic la temperatura de aproximativ 69 de grade Celsius, +_ 5 grade. Pentru a asigura căldura și apa caldă de consum, în raport cu temperaturile exterioare, ELCEN trebuie să o furnizeze la aproximativ 80 de grade Celsius.

În situația dată, RADET a efectuat manevrele pentru scăderea temperaturii apei calde de la 55 de grade CElsius la circa 48-50 de grade Celsius, pentru a putea îmbunătăți parametrii de debit și temperatură la încălzire pe timp de noapte, până la reglementarea integrală a situației.

Variațiile atmosferice din perioada actuală creează dificultăți în echilibrarea parametrilor de furnizare a apei calde și căldurii, prin variația de temperatură zi-noapte de la simplu la triplu (de la 3 grade Celsius noaptea la 14-15 grade Celsius ziua), fiind astfel îngreunate manevrele necesare în sistemele de producere și transport ale agentului termic, atât din partea ELCEN, cât și din partea RADET. 

Etichete: apă caldă, Bucureşti, căldură, ELCEN, Primăria Capitalei, probleme apa calda Bucuresti, RADET

0/2 COMENTARII
Cornel
10 Oct 08:39
+0
VOTURI
-0
Update! 10.10.2013, ora 6:30 - Camil Ressu, Sector 3 - calorifere reci, apa calda lipseste cu desavarsire! Deci este o mare minciuna!
TUDOR POPESCU
10 Oct 08:04
+0
VOTURI
-0
CALCULUL CANTITATII DE CALDURA NECESARA AMORSARII RETELEI DE TRANSPORT SECUNDAR (de la pc termic la 8500 blocuri din Buc
Consideram diametrul mediu al coductelor de la pc termic la bloc de 10 cm (mult sub real)

3.14*0.1m*0.1m=0.0314m^2 suprafata medie a cond

843 km retea radet pe Buc*1000m/km=843.000 m retea Buc
843.000 m retera X 0.0314m^2 sectiune=26.470 metri cubi de apa

1litru de apa creste cu un grad daca absoarbe o kilocalorie
1 metru cub = 1000 kilograme apa absoarbe pt un grad o megacalorie
1m cub de apa creste cu 50 grd absorbind 50 megacalorii adica 0.05 gigacalorii
26470 metri cubi pentru o crestere de 50 grd consuma 26470X0.05 Gcal=
1350 Gcal

Daca pornim reteua de incalzire ne trebuiesc 1350 Gcal inmagazinati in retea ca sa putem incalzi caloriferele plecand de la o apa de cca 55 de grade C
DE AICI INCEPE CORUL MINCIUNILOR
CINE DECONTEAZA PIERTDEREA DE 1350 GCAL ???
DE FAPT CE CAUTA NICOLAESCU IN ZONA COONDUSA DIRECT DE OPRESCU NU STIE NIMENI.
DE FAPT BUGETUL RADETULUI E DESCOPERIT PRIN HCGMB

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h