Viceprimarul Capitalei: Până de Paște, transportul neautorizat de persoane va deveni infracțiuneViceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat, miercuri, pentru București Fm, că transportul neautorizat de persoane va fi incriminat de Codul Penal, ca infracțiune.

Uber versus taxi
Uber versus taxi

Viceprimarul a afirmat că, ieri, a avut loc o ședință comună a Autorităților Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) București și Ilfov, în cadrul căreia s-a convenit promovarea unei inițiative legislative comune pentru incriminarea de către Codul Penal a infracțiunii de „transport ilegal de persoane". "Completarea legislativă va fi adoptată de către Parlament până la Paște", crede Bădulescu.

Conform viceprimarului Capitalei, inițiativa va viza platformele de tip „Uber" și dispeceratele clandestine, de tip „Clever".

"Aceste activități sunt ilegale și nu pot fi controlate de către Municipalitate. De aceea, ele trebuie incriminate prin Codul Penal. Este o mare diferență între taximetriștii autorizați care comit încălcări ale regulilor prevăzute în legea taximetriei și în autorizațiile eliberate de către noi și aceste platforme și dispecerate clandestine, care desfășoară o activitate de transport neautorizat de persoane, practic o piraterie", a spus Bădulescu, în exclusivitate pentru București Fm.

"Taximetriștii autorizați pot fi controlați și sancționați, pe când cei care lucrează clandestin sunt în afara oricărui control", crede viceprimarul Bădulescu.

"Estimăm că pagubele aduse bugetului de stat și bugetului local, prin aceste activități ilegale, sunt de 6-7 milioane de euro, anual", spune Aurelian Bădulescu.

El mai afirmă că "incriminarea transportului neautorizat de persoane este necesară pentru a-i proteja pe utilizatori. Acest tip de activitate poate pune în pericol siguranța utilizatorilor. Dacă se întâmplă ceva, cei de la platforma respectiva nu își asumă nici o responsabilitate, nu au numărul mașinii sau datele șoferului, au doar un IP".

Etichete: Bucureşti, cotar, taxi bucuresti, taxify, UBER

0/12 COMENTARII
Badulescu
18 Sep 14:29
+0
VOTURI
-0
Baaa... Uga uga! Ugh ugh ugh! Uga uga uga! Grrr... Uga uga! Baa...
Badulescu, cata spaga ti-ai luat?
18 Sep 13:38
+0
VOTURI
-0
Atat de bine au fost controlati actualii taximetristi de catre PMB incat transportul cu taxi a ajuns intr-o stare critica. Masini proaste si soferi mitocani. Nu toti, dar suficient de multi incat sa cauti alte solutii. Nu te poti baza ca poti gasi un taxi la orice ora, soferii nu raspund la comenzile de pe aplicatii sau dispecerat si prefera sa stea in stada unde pot conditiona cursa de un tarif aparte. Cu UBER, BLACKCAB, etc ai parte de de servicii manierate, tarif anuntat de la inceput, fara spaga, masini ok, si la orice ora. Asa ca, Badulescule, cata spaga ti-ai luat ca sa spui asemenea prostii?
sandman
17 Sep 11:18
+0
VOTURI
-0
Badulescu ala e mai prost decit permite legea.
Buie Madulescu
16 Sep 14:18
+0
VOTURI
-0
Sa-ti iau ciocul in p**a de gras infect.Taximetristii sunt niste gioboni in mare parte, necontrolati de nimeni, cu astia ce facem?Tacticile PSD care se rezuma la datul in cap atunci cand ramai fara argumente
Jupiter
16 Sep 06:26
+0
VOTURI
-0
"Completarea legislativă va fi adoptată de către Parlament până la Paște", crede Bădulescu.

Hahahaha!!! Asta imi aduce aminte de Radet, cu centralele pe gaz. Si aia visau, la un moment dat, ca se va da o lege contra centralelor, iar toata lumea va veni inapoi la ei. Asa si Primaria acum. Ce nu e controlat de ei e ilegal si trebuie sa dispara.

Iar faza cu taximetristii controlati e antologica. CINE controleaza taximetristii aia, Badulescule? Aparatul care anunta cutremurele cu patru ore inainte?
Hai, trezezste-te!
MARINELU
15 Sep 11:47
+0
VOTURI
-0
Pai de la Uber nu pot sa-si ia spagi cum iau de la firmele de taxi.
Proprietarul Intregului
15 Sep 11:13
+0
VOTURI
-0
Ordin de Memorat si de Promovat
Si a zis Dumnezeu: "Sa fie Danacu Viorel, ca sa nu se inteleaga cu Nicu Viorel Danacu!" Si asa a fost.
Si a zis Dumnezeu: "Sa fie fecale si diarie Gigi Becali, fiul lui Atanase si Alexandrina Becali, cu fiicele sale,
Teodora, Alexandra si Cristina, domiciliat in sos./bld. pipera tunari nr. 41!" Si asa a fost.
Si Dumnezeu nu se indoieste de creatia Sa si e bine ca e asa.
Domnul Dumnezeu a facut ca Danacu Viorel sa nu se mai inteleaga cu el insusi,
cat timp o trai Danacu Viorel.
Zis-a Domnul Dumnezeu: "Sa fie excrement Gigi Becali, cat timp o trai el".
Domnul Dumnezeu a facut ca sa fie prost Gigi Becali, cat timp o trai Gigi Becali.
Iisus le-a zis tuturor apostolilor: danacu viorel si nicu viorel danacu au fost, exista si vor fi prostii
prostilor si asa vor ramane cat vor trai.
Iisus le-a zis tuturor apostolilor: gigi becali a fost, este si va fi spurcaciune cat va trai.
Dumnezeu va scoate din pomul vietii si din cetatea sfanta partea celor ce vor sterge sau modifica ceva din
cuvintele scrise si vor fi exterminati.
vlad
15 Sep 10:28
+0
VOTURI
-0
Ce controale baiatule?? Stim toti ca Firea e mana in mana cu mafia taximetristilor inmatriculati in Ilfov, prin Voluntari. Sa fim seriosi, daca s-ar verifica bine taxiurile nu ar mai lua nimeni Uber, ca e mai scump!! Oricum, care Paste??? Asta se bazeaza pe eficienta parlamentarilor?? :))) Sau uita ca la orice scandal ei dau inapoi?? Si in plus, legislatia asta trebuie armonizata si cu legile europene, care cam permit servicii de tip Uber
LUCRU LA DOMICILIU
14 Sep 15:15
+0
VOTURI
-0
Va oferim urgent munca pe internet exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
ggg
14 Sep 13:37
+0
VOTURI
-0
"Taximetriștii autorizați pot fi controlați și sancționați" - dar nu o face nimeni.
Florin
14 Sep 13:07
+0
VOTURI
-0
Ziceți ceva și de dezvoltarea transportului subteran!https://petitieonline.net/petitie/66226148

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE