Viceprimarul Ploieştiului, Radu Petrescu, CONDAMNAT la 6 luni de închisoare cu suspendareViceprimarul Ploieştiului, Radu Petrescu, a fost CONDAMNAT marţi la 6 luni de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă.

Viceprimarul Ploiestiului, Radu Petrescu, CONDAMNAT la 6 luni de inchisoare cu suspendare
Viceprimarul Ploieştiului, Radu Petrescu, CONDAMNAT la 6 luni de închisoare cu suspendare
Foto: ph-online.ro

Viceprimarul Ploiestiului Raul Petrescu (UNPR) a fost condamnat pentru complicitate la cumparare de influenta in legatura cu obtinerea unui permis auto, informeaza Hotnews.ro.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Curtea de Apel Ploiesti a respins ca nefondat apelul declarat de Petrescu impotriva deciziei instantei de fond, care l-a condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare pe durata unui termen de incercare de doi ani si sase luni.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea de la inculpatul Adrian Alexandru Oprea, condamnat tot la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta, a sumei de 200 de euro, bani ce au fost dati pentru a determina savarsirea unei fapte prevazute de legea penala.

Decizia Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Raul Petrescu, actual viceprimar al Ploiestiului, a fost ales consilier municipal din partea PP-DD, el beneficiind de prevederile Ordonantei 55 si trecand, in baza acesteia, la UNPR.

Procurorii DNA Ploiesti au dispus, la data de 18 iunie 2013, trimiterea in judecata a viceprimarului municipiului Ploiesti, Raul Alexandru Petrescu, acuzat de complicitate la cumparare de influenta intr-un dosar privind obtinerea permisului auto.

Potrivit unui comunicat al DNA, in acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei Adrian Alexandru Oprea, inspector de asigurari, pentru trafic de influenta, Lucian Bogdan, persoana fara calitate speciala, pentru cumparare de influenta, si Nicolae Neacsu, agent de paza, pentru complicitate la cumparare de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada 22 martie - 8 aprilie 2013, inculpatul Oprea, prin intermediul inculpatilor Neacsu si Petrescu, a primit de la inculpatul Bogdan suma de 200 de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra functionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Prahova, in scopul de a-i determina sa-l reprogrameze pe acesta pentru sustinerea probelor de examen in vederea obtinerii permisului de conducere intr-un timp cat mai scurt si fara respectarea procedurilor legale incidente.

Etichete: permis auto, viceprimar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE