Victor Ponta și ministrul Justiției amenință liderii PNL cu dosare penaleUPDATE: Comisia Juridică a votat pentru neînceperea urmăririi penale în cazul lui Victor Ponta: 7 voturi - pentru, 18 voturi împotrivă și o abținere.

Victor Ponta a amenințat liderii opoziției, în debutul ședinței Comitetului Executiv Național extraordinar al PSD, să nu scotă oameni în stradă, întrucât justiția nu se face în stradă. "Dacă ei scot 1.000 de oameni, noi scoatem 10.000", a declarat Ponta. Premierul era flancat de Gabriel Oprea și de Călin Popescu-Tăriceanu. 

Victor Ponta AMENINȚA PNL: "Daca scoateti 1.000 de oameni in strada, noi scoatem 10.000"
Victor Ponta AMENINȚĂ PNL: "Dacă scoateți 1.000 de oameni în stradă, noi scoatem 10.000"
Foto: timpolis.ro

UPDATE: Comisia Juridică a votat pentru un raport în care nu se va cere încuviințarea începerii urmării penale în cazul lui Victor Ponta. 

Premierul Victor Ponta i-a avertizat luni, în ședinta Comitetului Executiv al PSD, pe cei din PNL că va depune o plângere penală la Procurorul General al României, pentru că ar fi instigat oamenii să iasă în stradă. Premierul a declarat că "Dacă PNL-PDL scoate 1.000 de oameni în stradă, noi scoatem 10.000".

Victor Ponta a declarat că ar fi trei lucruri importante de discutat:

"1. Dacă există în continuare foarte clar, și eu cred că există, dorința de a continua o guvernare bună, să vrem să trăim într-o țară în care Guvernele se schimbă prin alegeri democratice, constituționale, nu prin acțiunea unui procuror, nu prin alte metode, că ar fi lovitură de stat. Dacă există sprijin pentru a așa ceva, sunt gata să mă bat până la capăt, să continui guvernarea. Vineri e moțiunea de cenzură.

2. Al doilea lucru pe care vreau să vi-l propun este legat de faptul că noi toți cei prezenți aici avem obligația să sprijinim o justiție independentă și să îndreptăm lucrurile acolo unde sunt abuzuri. Vorbesc de cetățeni simpli, care nu pot vorbi ca mine, aici în fața dvs.

3. Vreau să vă rog să facem un apel foarte hotărât la responsabilitatea la cei din PDL-PNL. Cred că într-o democrație lucrurile nu se tranșeză în stradă, prin forță. Am înțeles că dacă ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000, dacă ei aduc 10.000, noi putem aduce 100.000. Fac un apel la ultimul dram de minte pe care îl mai au domnii Blaga și Gorghiu, dacă îl mai au, că nu poți să dai foc unei țări și că ne vom sesiza.

Vom face plângere penală în baza Art. 397 Alin 2 din Codul Penal și Procurorul General, ca și la mine, va cerceta, vor fi suspecți, să vedem dacă le mai place să facă politică cu justiția... Să îi mai văd atunci dacă le place să facă politică din justiție", a spus Ponta.

Liderii Coaliţiei de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea erau prezenți la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care este discutată situaţia preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta.
 
Iată ce prevede Articolul 397, alin. 2: "Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi."
 
Și ministrul Justiției a amenințat liderii opoziției cu plângeri penale: „Ca ministru al justiţiei mi se pare inadmisibil şi contrar practicilor democratice constituţionale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim şi a crea instabilitate politică majoră.
Este împotriva tuturor anagajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni şi transatlantici de a folosi justiţia pentru a-şi rezolva incapacitatea de a convinge populaţia României şi membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care să ajute România şi nicidecum să o întoarcă acolo unde se afla în anii 2009-2011.
Atrag totodată atenţia liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală" - informează bn24.ro. 

Etichete: Guvern, moţiune, PNL, procuror, proteste, stradă, Victor Ponta

0/1 COMENTARII
SIM
08 iun 16:38
+0
VOTURI
-0
Hmm. Articolul 397 Cod Penal nu se aplica si la "plimbarea" din jurul Cotroceniului de anul trecut? Sau atunci se putea, ca era organizata de cine trebuie?

Ce se intampla acum seamana izbitor de bine cu suspendarea lui Basescu. Atunci era perfect legitim, acum nu? De ce? Atunci era organizata de cine trebuie?

Si ce-i cu declaratia asta, "eu scot mai multi oameni in strada decat scoti tu"? Ala n-are voie sa scoata, ca e ilegal, dar eu am voie, pentru ca... asa interpretez eu legea?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE