Victor Ponta despre replica lui Traian Băsescu - "Opriţi-vă, imbecililor!": A vorbit în oglindăPremierul Victor Ponta i-a răspuns lui Traian Băsescu la mesajul său de pe Facebook - "Opriţi-vă, imbecililor!". 

Victor Ponta despre replica lui Traian Basescu - "Opriti-va, imbecililor!": A vorbit in oglinda
Victor Ponta despre replica lui Traian Băsescu - "Opriţi-vă, imbecililor!": A vorbit în oglindă

Traian Băsescu susţine că actualul Cod penal trebuie să rămână neschimbat. El aduce şi argumente în acest sens, într-un mesaj postat pe Facebook, care debutează cu formula "Opriţi-vă, imbecililor!".  Întrebat dacă PSD susţine modificările criticate de fostul preşedinte, premierul Victor Ponta a afirmat că Traian Băsescu a dat replica în oglindă, potrivit romaniatv.net.

"Eu cred că domnul Băsescu a vorbit în oglindă când a făcut acel apel. Tot acest sistem a fost făcut de Băsescu, şi pe urma criticat de Băsescu după cazul Udrea. Haideţi să lăsăm justiţia să fie independentă şi Parlamentul să îşi facă treabă. Când Băsescu vrea să se numească pe el însuşi sau pe oamenii săi imbecili e problema lui", a spus Victor Ponta.

Traian Băsescu i-a criticat joi pe parlamentarii care vor sa modifice Codul Penal si de Procedura Penala eliminand sintagma "suspiciune rezonabilă" în baza căreia se poate dispune arestare preventivă, cu sintagma "indicii temeinice". 

Mesajul postat de Traian Băsescu pe Facebook:

"Opriți-vă, imbecililor!

Un grup de parlamentari a început o bătălie nemiloasă cu codul penal și cu justiția pentru a înlocui sintagma “suspiciuni rezonabile” cu sintagma “indicii temeinice”.

Eu, ca om politic, susțin că formularea actuală trebuie să rămână pentru că dă un spectru foarte larg de apreciere judecătorului.

Încercarea de a-l încorseta pe judecător în criterii înguste, la aprecierea arestării preventive, ar fi o greșeală și, în mod categoric, problema sistemului nostru judiciar nu este aici.

Personal, cred că problema sistemului judiciar este chiar la parte din judecători, la mentalitatea lor legată de propria independență sau de propria lor putere.

La bordul navelor de mare tonaj, există o vorbă, care, cred eu, este aplicabilă și judecătorilor și ea sună așa: “La bordul navei, între pavilion și Dumnezeu este doar comandantul “. În toată istoria Marinei, nimeni n-a îndrăznit vreodată să-l pună și pe secund între pavilion și Dumnezeu.

Parafrazând, “În justiție, între lege și soarta unui om, pe de o parte, și Dumnezeu, pe de altă parte, este doar judecătorul”.

La fel ca și la comandantul de navă, alături de judecător, nu încape secundul, adică nici procurorul, nici ofițerul SRI, nici avocatul, nici atmosfera creată de televiziuni, uneori chiar cu sprijinul generos al procurorilor, nici opinia publică, nici foștii ofițeri acoperiți dintre judecători și procurori, nici politicienii.

Mai mult ca oricând justiția are nevoie de judecătorul care este singur pe baricada legii și a conștiinței lui, precum comandantul pe puntea de comandă”.

Etichete: codul penal, facebook, mesaj, parlamentari, Traian Băsescu, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE