Victor Ponta: După alegerile prezidenţiale vom avea UN NOU GUVERN în care va fi inclus PLRPremierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, după întâlnirea liderilor coaliţiei de guvernământ, că vrea ca liberalii din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu să fie cooptaţi la guvernare într-un nou Executiv ce va fi constituit după alegerile prezidenţiale.

Ponta: Basescu a contestat aseara propunerea de comisar european
Ponta: Băsescu a contestat aseară propunerea de comisar european
Foto: bestfm.ro

Deocamdată, PLR nu va intra în coaliţia de guvernământ.

"Dânşii nici nu-şi doresc acest lucru. Sunt în formarea partidului, au candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu dar da, dacă după 16 noiembrie eu voi fi preşedintele ţării sau domnul Tăriceanu va fi preşedintele ţării, vrem să formăm un alt guvern şi acestei majorităţi să se adauge şi PLR pentru că această majoritate înseamnă USL. Liberalii adevăraţi sunt în PLR şi evdent că vrem să fie la guvernare. Cei care au rămas cu numele partidului - văd că se şi dezic de 2012 - sunt nişte pedelişti băsişti", a declarat Victor Ponta, citat de Româniatv.net.

Întrebat dacă se poate vorbi de un tandem Ponta-Tăriceanu pentru alegerile prezidenţiale, preşedintele PSD a răspuns: "Deocamdată, nu. Amândoi candidăm pentru funcţia de preşedinte. Să sperăm că vom fi amândoi în turul II al alegerilor prezidenţiale".

În ce priveşte existenţa unei crize în relaţiile dintre PSD şi UDMR, criză care s-ar fi manifestat inclusiv prin absenţa Uniunii de la discuţiile de miercuri, Ponta a afirmat că speculaţiile au la bază informaţii false prezentat în presă. "Cei de la UDMR sunt în continuare partenerii noştri şi vor rămâne partenerii noştri până la finele lui 2016, dacă nu cumva şi după aceea", a declarat premierul adăugând că a vorbit la telefon cu Kelemen Hunor urmând ca cei doi să se vadă la întrunirea de luni a coaliţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, tot miercuri, că nu a primit de la UDMR o altă propunere pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier şi a precizat că nu susţine proiectul Uniunii privind autonomia teritorială.

Victor Ponta a arătat că UDMR nu i-a trimis noile propuneri pentru posturile de vicepremier şi ministru al Culturii.

"Nu. Când o să îmi facă o propunere, atunci o să o transmit mai departe. Nu mi-au făcut până acum o propunere", a afirmat Ponta la Palatul Parlamentului.

În ceea ce priveşte afirmaţiile liderilor UDMR, care spuneau că nu vor vota în Parlament ordonanţa privind aleşi locali, el a spus că 'toţi parlamentarii sunt liberi'.

Întrebat dacă va fi de acord cu aprobarea în Parlament a proiectului UDMR privind autonomia teritorială şi dacă au avut o discuţie pe acest subiect, şeful Executivului a răspuns negativ.

Etichete: alegeri prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu, Guvern, Partidul Liberal Reformator, plr, Victor Ponta

0/1 COMENTARII
Eleonora
03 sep 23:06
+0
VOTURI
-0
Ponta, 7 mai 2012: "Chiar cred că acum locul UDMR este în opoziţie. Chiar cred acest lucru şi nu e nimic nedemocratic sau antimaghiar în asta."

Ponta, 03.09.2014: "Cei de la UDMR sunt în continuare partenerii noștri și vor rămâne partenerii noștri până la finele lui 2016, dacă nu cumva și după aceea."

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h