Victor Ponta, în scandalul privind Codul Silvic: Îmi mențin acuzațiile la adresa unei doamne deputatPremierul Victor Ponta a  declarat că își menține acuzațiile "la adresa unei doamne deputat fost ministru de la PNL, care s-a întâlnit cu reprezentanții firmei Schweighofer și le promovează în Parlament interesele. 

Victor Ponta, in scandalul privind Codul Silvic: Imi mentin acuzatiile la adresa unei doamne deputat
Victor Ponta, în scandalul privind Codul Silvic: Îmi mențin acuzațiile la adresa unei doamne deputat
Foto: rador.ro

Premierul Victor Ponta a afirmat că trebuie să existe condamnări în rândul celor care exploatează sau comercializează în mod ilegal lemn, precizând totodată că miercuri Guvernul intenționează să adopte o ordonanță de urgență prin care să interzică pe termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată. 

Referirea premierului privind "doamna din PNL" care promovează interesele unei firme private în Parlament ar putea fi Lucia Varga, fost ministru al Apei și Pădurilor, scrie realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis: Am cerut SRI să verifice acuzațiile lui Ponta! Primul ministru va răspunde!

"Și președintele, și eu, și Parlamentul putem să colaborăm ca să oprim un fenomen care există de mulți ani în România și anume fenomenul despăduririlor ilegale și al acestei piețe ilegale. Am avut niște acuzații pe care mi le mențin la adresa unei doamne deputat fost ministru de la PNL, care s-a întâlnit cu Schweighofer și promovează în Parlament interesele unei firme private și susțin în continuare acest lucru și am și date în acest sens și le are toată lumea, deja sunt publice. PNL și PDL în loc să se gândească la binele țării se gândesc la binele unor companii private. Asta am spus, nimic altceva, și nici nu-mi schimb poziția, în sensul că miercuri votăm pentru Codul Silvic, în sensul în care astăzi va fi pus pe site ca miercuri să adoptăm ordonanța care interzice exportul de buștean, în sensul în care întărim Garda de Mediu, Jandarmeria Montană și toți cei care au atribuții de combatere, măsuri concrete prin care facem ceva. Că trebuia să facem mai demult, că de ce, uite facem acum. Trebuie să avem condamnări pentru cei care taie ilegal și trafichează ilegal lemn, dacă participăm toți la acest efort, o să avem rezultate", a spus prim-ministrul Ponta.

Premierul a menționat că marile probleme în ceea ce privește exploatarea lemnului nu sunt la Romsilva, ci în cadrul ocoalelor private.

"Și în Gorj suprafețele din ocoale private sunt mult mai mari decât suprafețele de la Romsilva, deoarece în special în instanță judecătorii au retrocedat suprafețe foarte mari pe baza Legii 247 din 2005. Romsilva din ce avea în 2005 a rămas cu o parte mică. Marile probleme nu sunt la Romsilva, ci sunt în ocoalele private și peste tot trebuie respectată legea, peste tot trebuie să fie condiții foarte clare", a mai spus șeful Guvernului.

Etichete: acuzaţii, codul silvic, deputat, Guvern, interese private, Klaus Iohannis, lobby, Lucia Varga, ministru, parlament, PNL, Victor Ponta

0/1 COMENTARII
Poloniu
17 mai 11:14
+0
VOTURI
-0
Daca are date concrete ca o persoana a facut ceva ilegal, ar trebui sa le comunice Justitiei. Daca nu le spune, inseamna ca fie:
a) nu are date concrete, deci calomniaza (dar mi se pare ca s-a scos prevederea din Codul Penal);
b) are acele date, dar acopera acea persoana, deci e partas la faradelegea comisa.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h