Ponta:''Nu propun pe nimeni pentru funcția de șef al DNA. Decizia va fi luată de noul ministru''Victor Ponta a declarat că nu are nicio propunere pentru funcția de procuror șef al DNA și că decizia va fi luată de viitorul ministru al Justiției, care va fi propus de liberali, anunță Realitatea TV.

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruța Kovesi
Foto: realitatea.net

 Victor Ponta ar fi declarat că o va numi pe Codruța Kovesi în funcția de șef al DNA.

Purtătorul de cuvânt al premierului a declarat, însă, că Victor Ponta a răspuns ''Da'' la o altă întrebare, nicidecum la cea despre numirea lui Kovesi pentru funcția de procuror șef al DNA.

Anunţul a fost făcut înainte ca Victor Ponta să aibă întâlnirea cu CSM şi preşedintele Traian Băsescu pe acest subiect, care este programată în următoarele ore.

De fapt, a fost vorba de un simplu "Da" - răspunsul premierului la întrebarea jurnaliștilor dacă o numește pe Laura Codruța Kovesi la DNA. 

Victor Ponta face această propunere în ciuda controverselor legate de ea. Crin Antonescu a declarat că, dacă propunerea lui Ponta va fi Laura Codruța Kovesi, exista chiar șanse ca USL să se destrame. Ulterior, liderul liberal și-a retras declarația.

Asociaţia Magistraţilor din România îi acuză pe preşedintele Traian Băsescu şi pe Victor Ponta că ar fi făcut un pact "meschin" în privinţa numirii procurorilor şefi şi avertizează că această înţelegere va afea efecte asupra întregii societăţi. "Asociaţia Magistraţilor din România urmăreşte cu interes dezbaterile publice referitoare la numirile în funcţii la nivelul parchetelor şi precizează că nu înţelege să achieseze la poziţia adoptată de factorul politic în această problemă, urmând să efectueze de îndată toate demersurile pe care le găseşte de cuviinţă, în situaţia în care justiţia va face obiectul unor tranzacţii ori altor înţelegeri inacceptabile pentru conduita unui stat de drept, aşa cum se doreşte să rămână România", se arată într-un comunicat transmis de AMR.

"AMR solicită preşedintelui României şi Primului Ministru revenirea asupra declaraţiilor de intenţie în ceea ce priveşte procedura de numire în funcţiile de conducere la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrucât orice implicare politică a justiţiei, fundamentată pe înţelegeri meschine, dincolo de orice închipuire, raportat şi la timpurile pe care avem pretenţia că le trăim, nu face decât să genereze, pe plan intern, un dezechilibru între puterile statului şi un blocaj instituţional, iar în plan internaţional va condamna – pentru totdeauna – România la o lipsă de respect şi de recunoaştere a sa ca stat de drept", se mai arată în comunicat.

Etichete: Kovesi, Victor Ponta

0/2 COMENTARII
U E
02 Apr 14:23
+0
VOTURI
-0
BRAVO DL PM PONTA LASATI PE ALCINEVA SA DECIDA FEMEIA ACEASTA E CONTROLATA POLITIC DE BASESCU RELATIE STAPAN SLUGA SI PRIN URMARE NU E INDEPENDENTA DECI INCOMPATIBILA CU AC FUNCTIE.FELICITARI CA NU FACETI PROSTIA DE A O NUMI SI CADE I8N CAPCANA VICLEANULUI HOTZ BASELU
adi
02 Apr 10:43
+0
VOTURI
-0
Bravo! Traiasca ,,Miscarea populara"

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE