Victor Ponta NU va fi urmărit penal, în dosarul privind alegerileÎnalta Curte de Casație și Justiție a respins plângerea depusă de PNL - Filiala Cluj împotriva soluției de neîncepere a urmăririi penale dispusă de Parchetul General în cazul premierului Victor Ponta, informează România TV. Premierul a fost reclamat pentru abuz în serviciu, deoarece nu ar fi respectat termenul legal privind organizarea alegerilor parțiale. 

Victor Ponta NU va fi urmarit penal, in dosarul privind alegerile
Victor Ponta NU va fi urmărit penal, în dosarul privind alegerile
Foto: expunere.com

Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat miercuri o plângere depusă de PNL - Filiala Cluj împotriva soluției de neîncepere a urmăririi penale dispusă de Parchetul General în cazul premierului Victor Ponta.

"Respinge, ca nefondată plângerea formulată de petentul Partidul Naţional Liberal – Filiala Cluj, împotriva ordonanţei nr.46/P/2015 din data de 6 aprilie 2015 dispusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. Obligă petentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă", se arată în minută, conform romaniatv.net. 

Plângerea a fost susținută în sala de judecată de președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Mihai Seplecan, cel care l-a și reclamat de altfel pe Victor Ponta la Parchet.

În luna ianuarie 2015, PNL — Filiala Cluj a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva lui Victor Ponta, pe care îl acuza de abuz în serviciu, susținând că premierul a blocat în mod ilegal organizarea alegerilor parțiale pentru Consiliul Județean Cluj, post rămas vacant din octombrie 2014.

În susținerea plângerii penale, PNL a adus ca argument faptul că există trei decizii ale unor instanțe, una de la Curtea de Apel Cluj și două de la Curtea de Apel București, care confirmă că guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parțiale locale și parlamentare.

În aprilie 2015, un procuror de la Parchetul General a clasat dosarul, considerând că nu s-au întrunit elementele necesare pentru începerea urmării penale față de Victor Ponta.

PNL Cluj a contestat în luna mai ordonanța de clasare, la procurorul ierarhic superior, însă contestația a fost respinsă, după care liberalii au făcut plângere la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe 11 august, președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Mihai Seplecan, a cerut demisia procurorului general Tiberiu Nițu și i-a cerut să părăsească funcția în care a fost numit "din moment ce ține să o trateze ca pe o sinecură politică din care trebuie să-și mulțumească binefăcătorul".

Etichete: alegeri parţiale, plângere penală, PNL, urmărire penală, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE