Victor Ponta renunță la titlul de doctor în drept - ANUNȚ PE FACEBOOKVictor Ponta a anunțat pe Facebook că i-a scris o scrisoare rectorului Universității București pentru a renunța la titlul de doctor. Victor Ponta spune că trebuia să facă acest lucru de mai multă vreme, de când au apărut primele acuzații.  El mai spune că va dori în viitor să obțină din nou Doctoratul. Gheorghe Iancu, profesor universitar de drept constituțional, spune că un doctor nu poate renunța la titlu, acesta poate fi doar retras. 

Revista Nature, REACȚIE dupa ce Ponta a schimbat legea ca sa renunte la titlul de doctor
Revista Nature, REACȚIE după ce Ponta a schimbat legea ca să renunțe la titlul de doctor
Foto: nouarepublica.ro

Iată postarea lui Victor Ponta pe Facebook: "Am trimis astăzi o scrisoare către rectoratul Universității București:

Stimate Domnule Rector,
Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București.

Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.

După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.

Domeniul Educației este unul fundamental și esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.

Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultății de Drept a Universității București reprezintă o amintire excepțională și regret nespus dacă discuțiile apărute după momentul preluării funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai săi!

Pentru toate aceste argumente, vă rog să luați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor în drept.

Cu stimă,
Victor Ponta

Bucuresti, 16 decembrie 2014. În atenția Rectorului Universității București, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru"

Citește și Cristian Tudor Popescu despre renunțarea lui Ponta la Doctorat - Îl umanizează

Sorin Campeanu trebuie intrebat "foarte clar" daca va da curs solicitarii facute de Universitatea Bucuresti in cazul lui Victor Ponta – respectiv aceea de retragere a diplomei de doctor, insista ieri Cristian Preda. Sorin Câmpeanu a devenit membru al Consiliului National de Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, după declanșarea scandalului plagiatului lui Ponta, când ministrul EDucației de atunci, Liviu Pop, a schimbat componența Comisiei, tocmai pentru a schimba decizia acesteia referitoare la plagiatul lui Ponta. 

Etichete: doctor, Universitate, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE