VICTOR PONTA: Rămân prim-ministru. Mâine votăm respingerea legii amnistiei şi graţieriiVictor Ponta a declarat luni, la Palatul Parlamentului, la sala grupului PSD din Camera Deputaţilor, că va rămâne în funcţia de prim-ministru, atâta timp cât are sprijinul coaliţiei. El a adăugat că, mâine, membrii coaliţiei vor vota respingerea legii amnistiei şi graţierii.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ce scor a luat Victor Ponta in judetul OLT
REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ce scor a luat Victor Ponta în județul OLT

Principalele declaraţii:

Îl felicit pe dl Iohannis. E un preşedinte legitim şi sunt convins că va face tot ce ţine de domnia sa pentru a face bine României. România a dovedit că poate acţiona. Cel care câştigă, este aplaudat. Cel care pierde, îl aplaudă pe câştigător. România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Din punct de vedere personal, mi-ar fi cel mai simplu, cel mai de dorit- mai ales pentru familia mea- mulţumesc celor care...

- ceartă un reporter care vorbeşte în sală: Când terminaţi dvs., vorbesc şi eu

România a votat în 2012 pentru un Guvern care a încercat să-şi facă datoria şi o vom face în continuare. Sunt hotărât să rămân în funcţia de prim-ministru. Nu vreau să o luaţi ca pe o polemică politică, cred cu toată obiectivitatea că ACL încă nu are o echipă guvernamentală, un program care să ne asigure stabilitatea. (...) Nu se schimbă cota unică, nu se măresc taxe şi impozite. Avem un buget de pregătit.

România are nevoie de o nouă logistică pentru votul din diaspora. Ieri au votat 400.000 de români. În 2016 e probabil să voteze şi mai mult. Dacă va exista un acord cu ACL, vrem să facem o comisie parlamentară şi la începutul lui 2015 să asigurăm votul din diaspora.

Încerc să salvez prestigiul MAE. E o instituţie fundamentală a statului, Meleşcanu a venit în ultimul moment. A făcut tot ce putea să facă legal şi omenesc. Nu a venit să rămână ministru de externe, ci să ajute pe ultima sută de metri. Cred că s-a muncit foarte mult. E nevoie de o schimbare de legislaţie, pentru ca, în 2016, votul din diaspora să se poată desfăşura în mod legal.

Electoratul ne-a dat ieri un mesaj puternic (celor din PSD). Cred că trebuie să avem decenţa să tăcem un pic din gură toţi, o perioadă. Negoiţă şi Vanghelie au pierdut foarte mult în sectoarele lor, aşa că... Suntem partidul care atrage cel mai mult vot negativ. Peste o săptămână, două, când ne gândim ce avem de făcut... alături de Dragnea, cu care am făcut echipă de multe ori, putem să tragem concluzii şi să schimbăm PSD în direcţia pe care oamenii o aşteaptă, nu pe care o vrem noi. Cu toata autoritatea si sprijinul pe care inca il am in PSD, voi avea grija sa pastram acest partid unit si sa ne despartim drumul de toti cei care doresc altceva in viata sau vor avantaje personale.

Primul mesaj îl dăm mâine, în Camera Deputaţilor. Mâine, toţi cei din coaliţie votăm pentru respingerea definitivă a legii amnistiei şi graţierii.

Mâine avem şedinţa de Guvern. De săptămâna viitoare, ne facem datoria. Acum... cred că întrebările sunt pentru noul preşedinte. Vă asigur că mi-am dorit cel mai mult ca preşedintele şi premierul să lucreze împreună. Eu pot să fac asta.

REZULTATE ANUNȚATE DE BEC LA ORA 11:00 Au fost centralizate 99,07% din secții

Numărul alegătorilor 18,124.259 , alegători prezenți 18.618.845, 64,10%

Voturi valabile 98,58%

VICTOR PONTA 5.211.097 VOTURI 45,49%

KLAUS IOHANNIS 6.249.819 VOTURI 54,50%

Etichete: declaraţii, Klaus Iohannis, luni, REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE, TURUL DOI, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE