VICTOR PONTA TRIMIS ÎN JUDECATĂ: PNL, PMP, M10 și USB îi cer DEMISIAVICTOR PONTA TRIMIS ÎN JUDECATĂ. Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari. În urma anunțului DNA, președintele țării, Klaus Iohannis, dar și PNL, PMP, USB și M10 i-au cerut premierului demisia. 

VICTOR PONTA TRIMIS IN JUDECATA: PNL, PMP si M10 ii cer DEMISIA
VICTOR PONTA TRIMIS ÎN JUDECATĂ: PNL, PMP și M10 îi cer DEMISIA

VICTOR PONTA TRIMIS ÎN JUDECATĂ Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Turceni-Rovinari. El este acuzat că a facturat și încasat bani pentru servicii juridice care nu au fost prestate. Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinet individual de avocat, a obţinut de la SCA „Șova și Asociații” suma 181.439,98 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat. 

VICTOR PONTA TRIMIS ÎN JUDECATĂ Partidele politice au reacționat imediat la trimiterea în judecată a premierului. Liberalii cer PSD "să spună cu voce" tare dacă îl mai susține pe premierul Victor Ponta la șefia Guvernului.

"Victor Ponta este toxic pentru România, deținând în continuare funcția de prim-ministru. PNL i-a cerut demisia din momentul în care împotriva sa a fost începută urmărirea penală. În Europa, Victor Ponta este singurul premier trimis în judecată pentru infracțiuni conexe celor de corupție și aflat încă în funcție. Posibilitatea de a fi condamnat chiar din postura de prim-ministru pune România în cea mai dificilă situație în relația cu partenerii săi. Ponta a compromis funcția de șef al Executivului, esențială într-un stat de drept", se arată într-un comunicat al PNL.

Citește și Klaus Iohannis îi cere DEMISIA lui Victor Ponta

VICTOR PONTA TRIMIS ÎN JUDECATĂ Potrivit sursei citate, faptul că Ponta rămâne în funcție "este o sfidare adusă românilor", care au transmis clar mesajul că resping politicienii cu probleme de integritate și suspectați de corupție în dosarele instrumentate de DNA.

"Ponta dă un exemplu nociv și creează un precedent extrem de periculos care va justifica și în cazul altora să reprezinte instituții ale statului din calitatea de inculpat sau de trimis în judecată. În aceste condiții, PNL solicită coaliției de guvernare să precizeze public și să asume dacă îl mai susține pe Victor Ponta în funcția de premier, având în vedere nouă sa calitate juridică. PSD să spună cu voce tare dacă mai girează un inculpat, trimis în judecată, pentru a conduce Executivul, care este parte a uneia dintre cele trei puteri în stat", mai spun liberalii.

PMP cere demisia imediată a premierului. "Suntem singura țară din lumea civilizată cu premier trimis în judecată pentru corupție. Premierului unei țări nu i se aplică prezumția de nevinovăție până la judecata 'de apoi'. El reprezintă un model pentru milioane de cetățeni, reprezintă țara în relațiile cu alte țări, ar trebui să fie un model de încredere și respect ce se transmite apoi și asupra României", se arată într-un comunicat de presă al PMP.

VICTOR PONTA TRIMIS ÎN JUDECATĂ PMP susține că "socialiștii europeni l-au ostracizat pe Ponta și nu îl mai invită la nicio reuniune importantă a lor", iar "conducătorii țărilor civilizate nu mai doresc să aibă de-a face cu el".

Reprezentanții partidului M10 consideră că premierul Victor Ponta "dezonorează grav" România, fiind astfel necesar, în opinia lor, ca acesta să își prezinte demisia din funcția pe care o deține.

VICTOR PONTA TRIMIS ÎN JUDECATĂ "Victor Ponta dezonorează grav România: astăzi, un prim-ministru în funcție este trimis în judecată. Victor Ponta trebuie să demisioneze urgent și să nu târască guvernul României în tribulațiile lui judiciare. Ponta a ratat ocazia de a-și da demisia atunci când s-a dovedit plagiatul său. Are, măcar acum, obligația să iasă din scena politică, spre binele României", se arată într-un comunicat de presă al M10. 

Și Uniunea Salvați Bucureștiul  solicită demisia premierului Victor Ponta și cere PSD să-i retragă sprijinul
politic actualului premier pentru a nu afecta credibilitatea României.

"România nu mai poate fi reprezentată în continuare, la nivel internațional, de un om trimis în judecată pentru infracțiuni conexe faptelor de corupție . Funcția de prim ministru nu mai poate fi compromisă de Victor Ponta , un personaj toxic care afectează grav imaginea României. USB cere demisia lui Victor Ponta din funcția de prim ministru, pentru a nu fi singura țară din Europa condusă de politician trimis în judecată pentru infracțiuni grave.

În situația în care Victor Ponta refuză să își dea demisia, așa cum s-a întâmplat imediat după punerea sa sub urmărire penală, USB solicită PSD să-i retragă sprijinul politic, pentru a alege un nou premier și pentru a mai salva astfel ce se mai poate salva din credibilitatea României.

USB solicită PSD să nu mai fie complice cu Victor Ponta și să acționeze în intereresul țării, nu al unui premier trimis în judecată pentru infracțiuni conexe corupției", se precizează într-un comunicat USB transmis B365.ro.

 

Etichete: DNA, Klaus Iohannis, M10, PMP, PNL, Victor Ponta trimis în judecată

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE