Victor Ponta, un nou DOSAR PENAL, pentru fapte de corupție comise din funcția de PREMIERDNA a deschis un nou dosar pe numele lui Victor Ponta. Acuzațiile procurorilor vizează fapte comise în perioada în care Ponta s-a aflat în fruntea Guvernului. Procurorii DNA au disjuns cauza privind conflictul de interese în cazul premierului Victor Ponta, deoarece vizează și alte persoane față de care nu s-au finalizat cercetările, au declarat vineri pentru AGERPRES surse judiciare. Joi, premierul a fost trimis în judecată, în dosarul Turceni-Rovinari. 

Victor Ponta, un nou DOSAR PENAL
Victor Ponta, un nou DOSAR PENAL
Foto: debanat.ro

Acuzațiile noului dosar penal fac referire la perioada în care Victor Ponta și-a exercitat funcția de premier.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție îl acuză pe Victor Ponta de conflict de interese, cu referire la perioada în care Victor Ponta și-a exercitat funcția de premier.

În iunie, Parlamentul nu a dat aviz pentru acest dosar, dar, odată cu trimiterea în judecată, joi, procurorii au păstrat acuzația, deschizând un nou dosar penal, anunță Realitatea TV.

Potrivit procedurii, procurorii nu pot face, la acest moment, cercetări în acest nou dosar, având în vedere respingerea solicitării DNA, de către Parlament, în luna iunie.

Cu toate acestea, în cazul în care, până la prescriere, procurorii vor găsi noi probe, aceștia pot reveni cu o nouă solicitare de urmărire penală în Parlament, pe numele lui Victor Ponta.

Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari. Premierul este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor. Alături de Victor Pomta a mai fost trimis în judecată, sub control judiciar și Dan Șova. „Din probele administrate a rezultat că, prin încheierea contractului de conlucrare, s-a urmărit bonificarea inculpatului Ponta Victor Viorel pentru contractele încheiate de SCA „Șova și Asociații" cu COMPLEXURILE ENERGETICE, având în vedere că a rezultat că aceste contracte nu s-ar fi încheiat dacă, la nivelul companiilor de stat, nu ar fi existat percepția că Șova Dan Coman beneficiază de susținerea inculpatului Ponta Victor Viorel." 

CITEȘTE ȘI: REACŢIA lui Ponta, la trimiterea în judecată: Singura problemă a ţării e obsesia unui procuror

Deși premierul a fost trimis în judecată în dosarul Turceni - Rovinari, președintele Klaus Iohannis nu poate însă să îl suspende din funcție.

Ce spune Constituţia

În articolului 109 din Constituţia României, Răspunderea membrilor Guvernului, este scrie:

(1) Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia.
(2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
(3) Cazurile de răspundere şi pedepsele aplicabile membrilor Guvernului sunt reglementate printr-o lege privind responsabilitatea ministerială. Vezi aici interpretarea articolului din Constituție.

Etichete: DNA, un nou dosar penal victor ponta, Victor Ponta, victor ponta dosar penal

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h